De band Colibri. (Foto: Privé)
De band Colibri. (Foto: Privé) (Foto: )

Band Colibri bestaat 20 jaar

In 2020 bestaat de van oorsprong Papendrechtse band Colibri 20 jaar. De band viert het jubileum op 11 januari. Niet in de regio, maar wel met veel passie en liefde voor het muziekvak. Die passie en liefde zullen ook in dit nieuwe jaar weer volop uitgedragen worden, aangezien Colibri al mooie plannen heeft voor 2020.

Door Eline Lohman

PAPENDRECHT – Colibri is een coverband, vertelt bandlid Gilbert Pieters. "Onze kracht is de liefde voor soul en funk muziek en de vriendschappelijke band. Ik kijk met trots terug op 20 jaar Colibri. Samen met mijn goede vriend Peter Elwuar, die in 2014 is overleden ten gevolge van een bedrijfsongeval, heb ik in 2000 de band Colibri opgericht. We zijn in zijn schuurtje begonnen aan de Patrijsstraat in Papendrecht met nog 2 muzikanten en uiteindelijk is de band uitgegroeid tot een 11 mans-formatie. De muziek die we in onze eerste jaren speelden was voornamelijk acid jazz/soul. Veel nummers van de bands Incognito en Brand New Heavies stonden op ons repertoire. Omdat dit een muziekstijl is die niet bekend is bij het grote publiek hebben we besloten om meer bekende soul en funk nummers te spelen. Dit resulteerde in meer optredens. Op dit moment hebben we ook wat popnummers opgenomen in ons repertoire omdat we een groter publiek willen bereiken."

Er waren hoogtepunten, maar ook dieptepunten in die 20 jaar. Gilbert: "Hoogtepunten zijn in 2006 de optredens en de daaraan gekoppelde vakantie met de band in Bonaire en in 2018 onze Curaçao tour met 5 optredens op toplocatie op het tropisch eiland. Hoogtepunten in eigen land zijn de optredens op het Haarlem jazz and more festival en onze twee optredens in Bibelot waar we samen met een gospelkoor en danseressen een show hebben neergezet. Dieptepunt is het overlijden van onze Boss en bassist Peter Elwuar. Elk optreden is hij toch in gedachte bij ons en dat laten we zien door een lint met the Boss erop die we op het podium hebben. Op ons jubileumfeest zullen we ook twee nummers aan hem opdragen." Gilbert doelt op het jubileumfeest dat op zaterdag 11 januari in de Boerderij in Zoetermeer gevierd wordt door Colibri. De Boerderij is een cultuurpodium waar internationale artiesten optreden.

"Wij hebben in het voorprogramma van Shakatak, een Britse soul/ jazz band en van Judith Hill gestaan. Zij is achtergrondzangeressen van Prince geweest. Beide optredens waren erg goed qua licht en geluid en daarom hebben we voor deze locatie gekozen." De plannen voor 2020 liggen al klaar. "We gaan spelen op leuke festivals, kroegen en bedrijfsfeesten. En wat mij erg leuk lijkt is om optreden in een theater. Het zou fantastisch zijn om ons jubileumjaar als Papendrechts band af te sluiten met een show in Theater de Willem." Er zijn nog kaarten te koop voor de jubileumshow van 11 januari.

Meer berichten