Voorlezen is leuk en leerzaam. (Foto: Privé)
Voorlezen is leuk en leerzaam. (Foto: Privé) (Foto: )

VoorleesHeld worden bij voorleesuurtjes in bibliotheek

PAPENDRECHT - Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk.

Kinderen die worden voorgelezen, krijgen meer taalgevoel, een grotere woordenschat én een grotere fantasie. Daarom zijn de VoorleesHelden in het leven geroepen. Het is een overkoepelende campagne voor alle voorleesactiviteiten van de Bibliotheek AanZet. Hiermee maken wij ons sterk voor taal- en leesvaardigheid, want dit is de basis voor een leven met oneindig veel mogelijkheden.Ben jij een held in interactief voorlezen? En wil jij de mooiste verhalen delen met peuters en/of kleuters? Word dan VoorleesHeld bij Bibliotheek Papendrecht.

De bibliotheek heeft voorleesuurtje voor twee doelgroepen: de VoorleesHelden Mini voor kinderen van 2 tot 4 jaar en de VoorleesHelden voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Voor de VoorleesHeldenmini zijn we nog op zoek naar een voorlezer. Deze voorleesuurtjes vinden elke woensdag plaats in Bibliotheek Papendrecht. Als VoorleesHeld vertel je verhalen en lees je interactief voor aan de hand van thema's en passende prentenboeken. Met interactief voorlezen stel je bijvoorbeeld vragen bij het verhaal aan de kinderen of maak je rijmpjes bij het thema. Hierdoor onthouden kinderen het verhaal beter. De eerste keren word je begeleid door een bibliotheekmedewerker, daarna ga je zelfstandig aan de slag. Natuurlijk kun je altijd vragen stellen! Je komt terecht in een leuke en inspirerende werkomgeving. Je werkt met leuke collega's én je krijgt een gratis bibliotheekabonnement AanZet Volwassenen. Verder bieden we je leuke cursussen en kun je deelnemen aan (thema)bijeenkomsten.

Kinderen die al op jonge leeftijd worden voorgelezen, zijn beter in taal en doen het daardoor vaak ook beter op school. Ze kennen aanzienlijk meer woorden en begrijpen een tekst sneller. Daarnaast is vaak voorlezen positief voor de spraakontwikkeling van een kind. En hier hebben ze hun hele leven profijt van. Wil jij hieraan bijdragen? Meld je dan nu aan via https://www.debibliotheekaanzet.nl/vrijwilliger-papendrecht-voorleesheld24
 

Meer berichten