Prijzen voor de deelnemers. (Foto: Privé)
Prijzen voor de deelnemers. (Foto: Privé) (Foto: )

V.V.H.P.: pijzen Distance Controll uitgereikt

Distance Controll één van de moeilijkste onderdelen is van Sport en Spel, het vooral om de concentratie van baas en hond.

PAPENDRECHT - Het zijn oefeningen die de hond moet verrichten in een onbepaalde tijd, het gaat om rust en om het geven van de juiste commando's op het goede moment, géén stress, ieder krijgt de kans om de hond zijn commando's op te laten volgen. Het Volgen Links en Rechts, Halt/Sta; het commando Zit, het commando Af/Down. Het Voorkomen en Aan de voet; Het commando Blijven op de daarop aangewezen plaats; Het commando Voor-Uit. De hond wordt 10 mtr. vooruit gestuurd naar een bepaald vak en krijgt op afstand het commando Af/Down daarna wordt de oefening afgesloten met het voorkomen (de hond zit voor de baas) daarna aan de voet (de hond gaat links aan de voet zitten). Geen van de honden behaalde de maximale 300 punten, verschillende waren er dicht bij.

De uitslag van de bekerwedstrijd Distance Controll: 1. Eliza Faas met haar hond Timo met 287 punten. 2. Paul Hersman met zijn hond Lucky met 285,5 punten en 3. Ingrid den Uijl met haar hond Seamus met 283 punten.

Meer berichten