Anita, John en Atilla. (Foto: Yvonne Vogel)
Anita, John en Atilla. (Foto: Yvonne Vogel) (Foto: )

Bevlogen ondernemers willen De Keukenmaat laten doorgroeien

PAPENDRECHT  Onder leiding van Leen Struijt groeide De Keukenmaat door de jaren heen uit tot een begrip in de regio.

Door Yvonne Vogel

Ook Atilla Akkus kende de in Papendrecht gevestigde keukenzaak. Met zijn montagebedrijf, gespecialiseerd in keukens en badkamers in het luxere segment, voerde hij weleens werkzaamheden uit voor De Keukenmaat. Toen Leen aangaf met pensioen te willen, bleek Atilla de juiste overnamekandidaat. Samen met John Jeroense, een ervaren monteur waar hij al heel wat jaren binnen het montagebedrijf mee samenwerkt, is per 1 november het avontuur gestart.

"De Keukenmaat was in het verleden een een hele leuke opdrachtgever, waar wij regelmatig werkzaamheden voor uitvoerden. De zaken liepen altijd gesmeerd, we hadden vertrouwen in elkaar, er was een duidelijke klik en er heerste een gezellige sfeer onderling. Toen Leen tijdens een gesprek opperde: 'Wil jij de zaak niet kopen zodat ik met pensioen kan?', was dat in eerste instantie nog een beetje grappend. Maar het idee bleef hangen, en er kwam een steeds serieuzere ondertoon in. Uiteindelijk werd de vraag concreet en ben ik goed gaan nadenken. Ik wilde het graag, maar wel met iemand samen gaan doen. Anders viel het niet te combineren met mijn montagebedrijf. Als compagnon dacht ik direct aan John. Hij heeft zijn sporen verdiend als monteur en wij weten precies wat we aan elkaar hebben. Samen besloten we de kans met beide handen aan te grijpen."

En dus vond enkele weken geleden de overname plaats. "Voorwaarde voor Leen was wel dat zijn dochter Anita in de zaak zou kunnen blijven werken. Voor ons een vanzelfsprekendheid, want zij hoort gewoon bij het familiebedrijf dat De Keukenmaat van oorsprong is. "Met elkaar is het doel bepaald om de potentie van de zaak nog meer te benutten. Wij bieden mooie, goede producten voor een eerlijke prijs. Een grote pré is dat wij klanten van a tot z kunnen ontzorgen. We hebben alle expertise zelf in huis, zijn niet afhankelijk van externe partijen. Sloopwerk, het verleggen van leidingen, uitbreken van een muurtje, het stucen van wanden: niets besteden wij uit." Dat zorgt voor korte lijnen, snel handelen en gemak voor de klant. "Bijna geen enkele andere keukenzaak biedt deze service. Dit geldt tevens voor de verbouwing van een badkamer. Zo hebben wij zelf de beschikking over tegelzetters, loodgieters en timmerlieden. Tevreden klanten moeten als het ware onze ambassadeurs zijn, die op een verjaardag aan de buren of de kinderen vertellen hoe tevreden ze zijn over hun nieuwe keuken en/of badkamer en alle service eromheen. Op die manier bereiken we ongetwijfeld een breder publiek."

In de showroom zijn alle verschillende mogelijkheden te zien. "Na een rondje en een gesprek over de wensen en mogelijkheden, komt een nieuwe keuken voor klanten steeds meer tot leven. Alles is maatwerk, want elke situatie en elk individu is anders. Witte keukens blijven ongekend populair, maar voor wie een kleur wil is er ook volop keuze." Het vertrouwen om De Keukenmaat nog bekender en populairder te maken, is volop aanwezig. "We zien nog heel veel potentie. De komende tijd blijft Leen op de achtergrond ook nog betrokken, zodat de overdracht op een prettige, rustige manier kan plaatsvinden. Fijn om nog te kunnen leunen op zijn expertise, want De Keukenmaat is en blijft natuurlijk altijd zijn kindje!"

T/m 31 december is er een actie bij De Keukenmaat: een gratis Quooker Flex kokend waterkraan bij aankoop van een keuken (vraag naar de voorwaarden).

Meer berichten