Van links naar rechts, Hans Jonker (VV Papendrecht), Marko Bakema (Des '72) en Ron van den Bos (TTV Papendrecht). (Foto: Privé)
Van links naar rechts, Hans Jonker (VV Papendrecht), Marko Bakema (Des '72) en Ron van den Bos (TTV Papendrecht). (Foto: Privé) (Foto: )

Vier sportclubs tekenen intentieverklaring

PAPENDRECHT - Maandagavond 11 november hebben vier sportclubs een intentieverklaring getekend om de mogelijkheden te onderzoeken voor een gezamenlijke sportaccommodatie op het Slobbengors.

VV Papendrecht (Voetbal), DES '72 (handbal), TTV Papendrecht (tafeltennis) en Boules Amis (Jeu de boules) gaan de samenwerking aan om tot een breed gedragen plan te komen wat moet leiden tot een gezamenlijke, duurzame en toekomstbestendige sportaccommodatie. VV Papendrecht voorzitter Hans Jonker vertelt dat er nog meer interesse is van verschillende clubs binnen de gemeente Papendrecht om deel te nemen aan het initiatief. "Ik wil wel, benadrukken dat het initiatief bij de clubs ligt. De gemeente Papendrecht is geïnformeerd over de samenwerking maar speelt in deze fase nog geen enkele rol."

"Wij moeten nu de plannen verder uit gaan werken" vertelt Rob van den Bos voorzitter van TTV Papendrecht. "Het zal iets worden van de lange adem. We moeten vooral in mogelijkheden en oplossingen denken. We zullen tegen verschillende problemen aanlopen, maar we moeten creatief zijn." Marko Bakema voorzitter van DES '72 is blij met het initiatief. "Voor ons is het een mooie kans om onze wedstrijd- en trainingsactiviteiten op één locatie te laten plaatsvinden. Dit geeft een grotere binding met onze leden."

Voorzitter Leendert van der Made van Boules Amis ziet vele voordelen voor zijn club als de plannen slagen. "Het is een mooie locatie, door hier onze sport te spelen zijn we veel beter zichtbaar wat weer versterkend werkt op ons ledental. Tevens krijgen we dan ook de beschikking over een kantine. Dat hebben we op dit moment niet op onze huidige locatie."

Met de intentieverklaring laten de clubs zien dat zij de serieus aan de slag gaan om de ideeën uit te werken op technisch en financieel gebied. De verwachting is dat medio 2020 de eerste uitwerkingen gepresenteerd kunnen worden.

Meer berichten