Robin Borsje (Vice voorzitter), Lonneke Michielse (bestuurslid), Monique Klooster (penningmeester), Eimerd vd Griend (Voorzitter), Jan Mol ( secretaris) en Karin Schimmelpenningh (bestuurslid). Afwezig Bart Heijes (bestuurslid).
(Foto: Privé)
Robin Borsje (Vice voorzitter), Lonneke Michielse (bestuurslid), Monique Klooster (penningmeester), Eimerd vd Griend (Voorzitter), Jan Mol ( secretaris) en Karin Schimmelpenningh (bestuurslid). Afwezig Bart Heijes (bestuurslid). (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Jubileumuitvoering van Sportgala Papendrecht

Woensdag 12 februari 2020 vindt in theater "De Willem" in Papendrecht de 15e editie van het Sportgala plaats.

PAPENDRECHT - Het bestuur van de stichting Sportgala Papendrecht staat al jaren garant voor de verzorging van een prachtig gala waarin onze Papendrechtse sporters en sportvrijwilligers worden geëerd voor de door hen verrichte prestaties. Tussen de verkiezingen door zijn er spectaculaire demonstraties te zien waarmee het gala extra wordt opgeluisterd. Een echt feest dus voor sportief Papendrecht. Het Sportgala 2020, met de Sportverkiezingen 2019, zal vanwege het vijftienjarig jubileum extra feestelijk zijn.

Uiteraard gaat het deze avond vooral om de verkiezingen Sportman, Sportvrouw, Sporttalent, Sporttalentploeg en Sportvrijwilliger. Nieuw en extra is de verkiezing van de Sportcoach van het jaar. Hoe zat het ook alweer met het voordragen? Het bestuur van de Stichting Sportgala houdt zelf sportend Papendrecht nauwlettend in de gaten en noteert de prestaties. Dat kan zij uiteraard niet alleen. We hebben dan ook steun nodig van iedereen die bekend is met de sport in Papendrecht. In alle genoemde categorieën kunnen voordrachten worden gedaan. Het is immers heel goed mogelijk dat u iemand kent die buiten Papendrecht sport maar wel in Papendrecht woont. We willen natuurlijk niemand over het hoofd zien.

En laten we ook de sportvrijwilligers niet vergeten. Ze werken in de schaduw van de sporters maar zonder hun inzet kan de georganiseerde sport niet. Dus ken je iemand die het mede mogelijk maakt dat een sportvereniging kan bestaan, draag hem/haar dan voor als sportvrijwilliger van het jaar. Wie komen in aanmerking voor een voordracht en wat zijn de criteria? Uiteraard gaat het om sporters/sportteams die een bijzondere sportprestatie hebben geleverd. Dat hoeft echt niet alleen op landelijk niveau te zijn. Ook prestaties op lokaal niveau zijn zeker belangrijk. In aanmerking komen de sporters die in Papendrecht wonen, maar ook de sporters die hier niet wonen, maar wel lid zijn van een Papendrechtse sportvereniging.

Voordragen is dus essentieel en kan resulteren in een nominatie van de vakjury. Deze vakjury komt tot 3 genomineerden per categorie. Op de avond van het Sportgala zelf zullen 50 mensen uit de zaal, via stemkastjes, hun voorkeur uitbrengen. Beide resultaten (vakjury/zaaljury) zullen de uiteindelijke winnaars op het scherm te zien geven. Het blijft dus tot het laatste moment spannend. Draag uw favorieten voor, in welke categorie dan ook. Dit kan nog tot 15 december a.s. en wel op de website van het Sportgala Papendrecht https://sportgala-papendrecht.nl/. 

Uiteraard bent u allen van harte welkom op woensdag 12 februari 2020 in theater De Willem. Het Sportgala begint om 19.30 uur. Gratis toegangskaarten zijn vanaf maandag 6 januari 2020 af te halen bij de receptie van het gemeentehuis.

Meer berichten