Een eerdere editie. (Foto: Peter Gertenbach)
Een eerdere editie. (Foto: Peter Gertenbach) (Foto: Peter Gertenbach)

Lichtjesfeest: mooie samenwerking

De organisatie van het Lichtjesfeest Papendrecht, dat 20 december plaatsvindt, gaat deze editie een samenwerking aan met Stichting Vrienden van het Sophia, dat het Sophia Kinderziekenhuis een warm hart toedraagt.

Door Eline Lohman

PAPENDRECHT - Lichtjesfeest Papendrecht is ontstaan in 2009 vanuit een initiatief van de Elimkerk in samenwerking met de gemeente Papendrecht. Inmiddels doen duizenden mensen mee aan de tocht. Voor deze elfde editie is een bijzondere samenwerking aangegaan, vertelt Mada Kennedy van de organisatie van het Lichtjesfeest Papendrecht.

"De stichting Vrienden van het Sophia benaderde ons omdat zij ook ieder jaar lichtjesoptochten organiseren in combinatie met scholen en verenigingen. Wij hebben er wel even over na moeten denken, omdat we als stichting neutraal willen zijn, maar denkend vanuit mogelijkheden, met de strekking van het kerstverhaal in ons achterhoofd; 'Je bent geliefd je mag er zijn', vinden we de gedachte dat een gezond kind voor een ziek kind meeloopt tijdens het evenement, erg passend en heel mooi. Zo besloten we de samenwerking aan te gaan en dit jaar een extra dimensie te geven aan het lichtjesfeest.

Het verkozen thema van het Lichtjesfeest 'Lichtdrager' was hierin ook heel passend. "Gods licht, Zijn liefde gaat altijd met je mee. Het Sophia Kinderziekenhuis zorgt ervoor dat er kinderen van de afdeling aanwezig zijn tijdens ons evenement in Papendrecht. We hopen dat de burgemeester samen met deze kinderen het feest kan openen en de stoet kan gaan trekken op 20 december." Vanaf 18.30 uur kunnen mensen op de Markt kijken en luisteren naar een optreden van een aantal koren namelijk Kinderkoor Friends en tienerkoor Forever. Vervolgens wordt de kerstboom ontstoken, inclusief brandende lichtjes. Dan start de optocht, waarbij de route door een stukje van Papendrecht zal gaan. Voor die tijd, vanaf 18.15 uur heeft de organisatie dan al lampjes uitgedeeld aan kinderen die meedoen met de tocht. Tijdens de tocht kunnen deelnemers genieten van muziek en tafereeltjes.

Mada: "Op een laagdrempelige manier willen we met het Lichtjesfeest het kerstverhaal vertellen aan de mensen. Het Lichtjesfeest doet een oproep aan alle kinderen die meelopen om een tekening te maken voor de zieke kinderen die in het Sophia Kinderziekenhuis liggen. Deze tekeningen kunnen op de avond zelf ingeleverd worden en de organisatie zorgt er vervolgens voor dat de tekeningen bij de kinderen terecht komen." Zie ook www.lichtjesfeestpapendrecht.nl voor meer informatie. Er is ook een mogelijkheid om een lichtje voor Sophia te kopen voor of na de tocht. Het Lichtjesfeest wordt gedragen door heel veel vrijwilligers. Voor dit jaar is de organisatie nog op zoek naar verkeersregelaars en begeleiders. Lijkt dit je leuk, neem dan contact op met info@lichtjesfeestpapendrecht.nl

Meer berichten