Ruben Hein. (Foto: Cyani Pictures)
Ruben Hein. (Foto: Cyani Pictures) (Foto: Cyani Pictures)

Ruben Hein en Gerard Cox in Theater De Willem

Ruben Hein en Gerard Cox komen naar Theater De Willem. Maar ook andere artiesten staan op de planken van het Papendrechtse theater.

PAPENDRECHT - Esther Groenenberg - Back To The Garden op woensdag 6 november, 20.15 uur. Kaarten kosten €20,-/€18,50. Na haar succesvolle ode aan Carole King duikt Esther Groenenberg opnieuw de zeventiger jaren in. In 'Back to the garden' zingt ze het allermooiste repertoire van onder anderen Carly Simon, Janis Ian, Carole King, Joni Mitchell en Karen Carpenter. Liedjes uit de kleurrijke seventies, waarin de singer-songwriterscene opbloeide. Esther begeleidt zichzelf op piano en wordt bijgestaan door de onvolprezen ritmesectie van Her Majesty. Dankzij de formidabele zangstemmen van haar driekoppige droomband krijgen ook mannelijke iconen als James Taylor, Jackson Browne en Crosby, Stills & Nash een plek op de setlist. Een must voor iedereen die de seventies 'mijn tijd' noemt, maar zeker ook voor de liefhebbers die daarvoor, net als Esther, te laat geboren zijn.

Ruben Hein - Boventoon is te zien op donderdag 7 november, 20.15 uur. Kaarten kosten €21,50/€20,-. Zanger en pianist Ruben Hein is terug met Boventoon. Als een grondtoon het uiterlijk is, dan zijn de boventonen eigenschappen, herinneringen, ervaringen, gevoelens en meningen. Samen zorgen ze voor een volle klank. In zijn theatertour laat Ruben Hein zien welke boventonen voor hem belangrijk zijn. Met de nodige bravoure en zelfspot laat Ruben Hein zien welke boventonen een rol speelden bij het maken van zijn laatste plaat Groundwork Rising.

Gerard Cox - COX is op zaterdag 9 november, 20.15 uur. Kaarten kosten €26,50/€25,-. Als De Grote Grijze Belofte staat Gerard Cox dit keer bijna solo op het podium. Na de uitverkochte voorstellingen van de Oase Bar en de sing-along variant, en natuurlijk Alles went behalve een vent gaat Gerard Cox als 80-jarige theaterbelofte weer aan de slag. Warm, oergeestig, plagerig en actueel, Gerard laat zich niets voorschrijven. Samen met een band onder leiding van Jean-Louis van Dam laat de geboren en getogen Rotterdammer zijn meer dan 50-jarige ervaring en engagement zien en horen.

Ila van der Pouw - Tarzan is te zien op zondag 10 november, 14.30 uur. Kaarten kosten €12,-. Meester-poppenspeelster Ila van der Pouw komt na het succes van de GVR opnieuw met een imponerende, tijdloze klassieker: Tarzan. Je kunt Tarzan natuurlijk uit de jungle halen, maar kun je de jungle ook uit Tarzan halen? Een spannende voorstelling over wie je bent, waar je thuis hoort maar bovenal over de moed om voor jezelf te kiezen.

Meer berichten