Lynn de Goei (11) uit Papendrecht is voor de vijfde keer op STUIF (foto: Nanda van Heteren)
Lynn de Goei (11) uit Papendrecht is voor de vijfde keer op STUIF (foto: Nanda van Heteren) (Foto: Nanda van Heteren)

Ruim 400 kinderen per dag vermaken zich bij STUIF

Sportcentrum Papendrecht trok afgelopen maandag tot en met donderdag, tijdens de herfstvakantie voor basisscholen, ruim vierhonderd kinderen tussen de 6 en twaalf jaar per dag. Het evenement STUIF was toen in het hele complex. Tussen 10.00-15.00 uur konden kinderen knutselen, sporten en spelen tijdens het evenement dat georganiseerd werd door Sportcentrum Papendrecht, Wasko kinderopvang Papendrecht en Suppord Jeugd- en jongerenwerk Papendrecht.

PAPENDRECHT – Eén van de kinderen is de elfjarige Lynn de Goei uit Papendrecht. Zij doet nu voor het vijfde achtereen volgende jaar mee. ,,Je kan hier zoveel verschillende dingen doen en dat maakt het leuk. Ik kom hier al jaren met vriendinnen en nu zijn we hier ook met zijn drieën. Vandaag gaan we denk ik zwemmen en knutselen, maar zo eerst lekker springen op de springkussens. Er staat er een waar je je evenwicht op moet houden op een surfplank en een glijbaan in de vorm van een haai. Deze vinden wij heel grappig. STUIF zou ik zeker aanraden aan andere kinderen, omdat het leuk en gezellig is."

Onder de 'zoveel dingen doen' waar Lynn het over heeft, vallen onder meer slijm maken, knutselen met papier, knutselen met eten, film kijken, op springkussens springen en in het zwembad spelen. Het evenement kan geen doorgang hebben zonder de hulp van vrijwilligers, Jeanette van Houwelingen is één van die vrijwilligers. ,,Dit is mijn tweede jaar als vrijwilliger en het leukste vind ik dat we zelf verzinnen wat kinderen kunnen knutselen. Ik sta in de knutselen met eten hoek en knutselen is echt mijn ding, heel gaaf dat kinderen en jij op die manier creatief bezig kunnen zijn. Vandaag zijn we bijvoorbeeld aan de slag met uiltjes van Buys zoenen maken, deze hebben mijn vriendin en ik uitgezocht om te maken. Je ziet dat de kinderen het allemaal zo leuk vinden om te doen en ik ook. Elke avond kom ik van hier thuis en ben ik al aan het bedenken wat de kinderen volgend jaar kunnen maken. Met tweehonderd kinderen die gaan knutselen met eten per dag is het druk, maar zo leuk. Dus ja, volgend jaar doe ik zeker weer mee!"

Monique Kooij, bedrijfsleidster van Sportcentrum Papendrecht spreekt over een 'super evenement'. ,,Kinderen spelen lekker, vragen al een tijd wanneer STUIF weer komt of vragen of we het niet vaker kunnen doen. Het zit in de diversiteit van de activiteiten. Breakdancen, zeemeerminzwemmen, waxine lichtjes maken, film kijken, apenkooien, je kan het hier allemaal doen."

Meer berichten