De bedoeling is om op diverse locaties bomen te planten. (Foto: Privé)
De bedoeling is om op diverse locaties bomen te planten. (Foto: Privé) (Foto: )

LAB: 'We zoeken een stukje land'

Onlangs werd de nieuwe vereniging Land Art Bos (LAB) opgericht. Het doel van LAB is het aanplanten van minibossen in de regio en omstreken.

Door Eline Lohman

PAPENDRECHT – Een groep mensen die bomen planten: zo omschrijft Magda Piessens LAB. Zij maakt deel uit van de groep initiatiefnemers. "Wij planten de bomen in een bepaalde vorm, zodat er kunst ontstaat. Zo kunnen we bijvoorbeeld kunstprojecten en –activiteiten in een bos houden. Wij willen de natuur laten zien door middel van kunst. Bijvoorbeeld door gedichten in of bij de bomen te hangen."

Magda was al lang bezig met het idee. "In 2015 heb ik samen met omwonenden een wilgenspiraal gemaakt in Groot-Brittannië. De wilgen heb ik in spiraalvorm geplant. Mensen konden er gedichten in hangen en dit kan nog steeds. Dat idee sloeg heel goed aan." Magda kwam Leo Quist van de Sociale Moestuin Papendrecht tegen en toen kreeg het plan meer vorm. In november 2018 hield Magda een expositie in Portugal, waarvan de opbrengst naar de nieuw te stichten vereniging ging. Magda en consorten willen graag bomen gaan planten, vertelt zij.

"We zoeken nu naar een stukje land. Vervolgens gaan we bomen kweken. Allerlei soorten, zoals wilgen- en eikenbomen. We gaan voor lekker veel variatie. Het wordt een heel andere ervaring dan door een regulier bos lopen. Het wordt allemaal heel natuurlijk gedaan. We laten de natuur de natuur en gebruiken geen kunstmatige ingrepen. Mensen kunnen ook een boom adopteren. We willen op diverse locaties bomen planten. Dat kan een plek zijn van de gemeente, of van een particulier. Er worden uiteraard veel bomen geplant maar als Land Art met de leden van de vereniging en omwonenden. Wij willen graag mensen bij dit initiatief betrekken. Zij kunnen met suggesties komen." Bomen fascineren Magda. "Een boom is een kunstwerk dat elk jaar verandert. Je hebt enorm mooie bomen. Daarom hopen we dat we de bomen met zoveel mogelijk mensen mogen delen."

Magda Piessens: "Het zou fijn zijn als we ons ledenbestand kunnen uitbreiden." De vereniging zal gedoneerde kunst van diverse kunstenaars verkopen, de opbrengst komt geheel ten goede aan de vereniging. Wie meer wil weten over de vereniging, kan kijken op de website http://landartbos.dabe-art.org/ of mailen naar het e-mailadres landartbos@gmail.com.

Meer berichten