V.l.n.r.: Pieter van Wijngaarden, Jan van Hees, Frans v.d. Woude, Arie de Leur, Pieter Paans. (Foto: Privé)
V.l.n.r.: Pieter van Wijngaarden, Jan van Hees, Frans v.d. Woude, Arie de Leur, Pieter Paans. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Presentatie laatste deel 'Logboek Aviolanda en het verdwenen vliegveld'

Vorige week woensdag werd het laatste deel, deel 5, van het boek uit de serie 'Logboek Aviolanda en het verdwenen vliegveld Papendrecht' gepresenteerd. Er zijn door auteur Pieter van Wijngaarden meer dan 1000 bladzijden besteed aan deze luchtvaartonderneming in Papendrecht.

PAPENDRECHT - Deel V gaat over de periode 1959 tot aan de verkoop aan Fokker in 1968. Van 1959 tot 1961 had men nog steeds veel werk voor de Amerikaanse strijdkrachten in Duitsland. In totaal waren meer dan 200 helikopters en vleugelvliegtuigen gereviseerd die allemaal vanaf het Slobbengors werden ingevlogen. Ondanks dat Fokker steeds haar ogen op de toekomst richt houdt zij ook rekening met het verleden. Dit is de reden dat alle Fokker-medewerkers onlangs een boek van Pieter van Wijngaarden hebben gekregen. Het boek werd vorige week woensdag overhandigd aan wethouder Pieter Paans, Oud-Aviolanda medewerker Frans van der Woude en Jan van Hees van de Stichting Dorpsbehoud. Pieter van Wijngaarden is momenteel een boek aan het afronden over het Aviolanda-bedrijf te Woensdrecht en hét oorlogsboek "Papendrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog" dat in mei volgend jaar gepresenteerd wordt.

Meer berichten