Five.
Five. (Foto: Nanda van Heteren)

Egel Five is overleden

Five, de volwassen vrouwtjesegel die sinds begin april logeerde in de Papendrechtse Egelopvang, is afgelopen week overleden. Five moest ingeslapen worden, omdat 'de behandelingen niet voldoende aansloegen en ze nu ook nog doorligplekken kreeg, wilden we haar niet langer laten lijden'.

PAPENDRECHT - Beheerder Ferry van Jaarsveld: ,,Het was een moeilijke, maar wijze beslissing om Five niet langer meer te laten lijden. Hoe lang hadden we nog door moeten gaan? In goed overleg met mijn collega kwamen we tot dit besluit. De dierenarts heeft nog onderzoek gedaan en daar kwam naar voren dat Five vermoedelijk borstkanker had. Dit hebben we opgestuurd en moet nog blijken of dit ervoor gezorgd heeft dat ze niet beter werd."

Egel Five is genoemd naar de vijf stekels die ze had toen ze als gast binnenkwam in de Egelopvang. Dit was het gevolg van een schimmelinfectie. Hoewel het van de zomer beter ging met haar, bleek dat een aantal weken geleden niet meer zo te zijn. Haar stekelgroei werd langzamer en er vielen ook weer stekels uit bij het egeltje. Kinderkrant Kidsweek heeft Five twee weken geleden uitgeroepen tot Dier van het jaar 2019. Het was de negende keer dat deze verkiezingen werden gehouden.

Meer berichten