Het was echt een succes. (Foto: Privé)
Het was echt een succes. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

70s&80's Night grandioos succes

Een gedurfd concept was het zeker maar het leidde tot een heerlijk swingende theateravond. Het concert door het orkest van Excelsior van afgelopen 5 oktober was in alle opzichten een groot succes. Samen met The West Coast Bigband stonden zij in een stampvol Theater de Willem met hun show '70s & 80s Night'.

PAPENDRECHT - Het orkest van Excelsior trapte de avond spectaculair af met de grootste hits van Lionel Richie gevolgd door een weergaloze medley van Earth, Wind & Fire. De bekende hits uit de jaren zeventig en tachtig volgde elkaar in rap tempo op wat de sfeer in de zaal alleen maar verder ten goede kwam. Het was duidelijk te horen en te zien dat het orkest goed uit de voeten kan met deze swing muziek. Onder de bezielende leiding van haar dirigent Ruud Welle nam het orkest behendig en vakkundig de zaal mee in de discosfeer. Het is bijzonder en bewonderenswaardig om te zien en te horen hoe Welle na zoveel jaren van leiding over het orkest het muzikale niveau nog elke keer verder omhoog weet te brengen.

Het programma eindigde voor de pauze met 'Children of Sanchez' waarin solist Nanouck Brassers (solotrompettist van de Marinierskapel der Koninklijke Marine) de zaal in extase bracht met zijn jazzy klank en virtuositeit. Na de pauze werd de avond vervolgd door The West Coast Bigband. Deze internationaal geroemde bigband ging na de pauze naadloos door waar het orkest van Excelsior voor de pauze was geëindigd. De klankkleur van deze Bigband vormde een geslaagde aanvulling op het orkestrale geluid van het orkest voor de pauze.

Ook de muzikanten van de West Coast Bigband wisten een fantastische show neer te zetten met afwisseling in virtuositeit, bekende melodieën en solisten. Het orkest van Excelsior heeft met deze productie opnieuw haar publiek weten te verrassen met een memorabele theateravond. Het orkest staat op 11 januari opnieuw in het theater met haar traditionele nieuwjaarsconcert. Tevens bestaan het orkest in 2020 honderd jaar. Binnenkort zal Excelsior de concertagenda voor dit bijzondere jaar presenteren aan het publiek.

Meer berichten