Tijdens de opening. (Foto: Izaak van den Berg)
Tijdens de opening. (Foto: Izaak van den Berg) (Foto: Izaak van den Berg)

Odensehuis in Papendrecht officieel geopend

Donderdag 3 oktober was een belangrijke dag voor het Odensehuis in Papendrecht.

PAPENDRECHT - Na een proefperiode van ca. 6 weken gaat het Odensehuis nu echt van start. Voor deze dag was een leuk programma samengesteld, met verschillende sprekers. In de eerste plaats was daar Tineke Sleen uit Ridderkerk, die een boekje geschreven heeft over mensen met dementie. De titel van het boekje is: Last van vergetelheid.Tineke had een inleiding over het onderwerp communicatie uit en met je hart. Deze inleiding was erg leerzaam voor de aanwezige mantelzorgers en vrijwilligers.

Daarna was er een interview tussen de coördinator en 2 gasten van het eerste uur. Heel goed om te horen hoe deze mensen zich thuis voelen in het Odensehuis. De volgende spreekster was Annette van Maanen, geriatrisch verpleegkundige en casemenager in Papendrecht. Een vrouw uit de praktijk, die heel boeiend haar ervaringen deelde. Toen was het moment daar: Corien Verver verichtte de officiële opening door door een deur te stappen met een speciale lage drempel. De wethouder liet wederom weten hoe zij het initiatief waardeert en dat zij het Odensehuis een warm hart toedraagt. Last but not least de verrassing van de Rotary Alblasserdam-Kinderdijk, die ieder jaar een Molenfietstocht organiseert en de opbrengst ervan aan een goed doel besteedt.

Dit jaar was het goede doel Het Odensehuis in Papendrecht. De juiste opbrengst is nog niet bekend maar we mogen wel rekenen op een bedrag van ca 10.000 euro. Hierna was er nog een informeel samenzijn, waarbij het netwerken niet werd geschuwd. Het Odensehuis is open op maandag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur. In de loop van het 1e kwartaal 2020 zal daar nog een dag bijkomen. Zoals een van de vaste bezoekers aangaf voelt het zijn in het Odensehuis aan als een warm bad. Heel ontspannen wordt de dag doorgebracht met verschillende activiteiten. Kom gewoon eens langs bij het Odensehuis. Er zijn nog steeds vrijwilligers nodig en mocht u iemand met geheugenverlies of beginnende dementie in de familie hebben kom gewoon eens vrijblijvend langs. In het Odensehuis moet niets en mag ieder zich zelf zijn temidden van een groep gastvrouwen en gastheren.

Meer berichten