De heropening. (Foto: Privé)
De heropening. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Gerenoveerd verenigingsgebouw speeltuin De Wip-Wap geopend

In 2009 was speeltuinvereniging De Wip-Wap zo goed als failliet en had nog maar 1 speeltoestel.

PAPENDRECHT - Dankzij bijdragen van gemeente Papendrecht en diverse fondsen was het mogelijk om met een beperkt aantal speeltoestellen in mei 2011 weer open gaan. Vanaf dat moment kon de speeltuin dankzij steeds weer nieuwe bijdragen van fondsen elk jaar weer 1 of meer speeltoestellen aanschaffen. Eind 2018 kon het bestuur zeggen dat het terrein zo vol stond met speeltoestellen dat er geen ruimte meer is voor uitbreiding – mede omdat ze rekening moeten houden met de jaarlijkse kampeernacht waarvoor toch ook wat gras over moet blijven – van speeltoestellen.

Daarnaast was het gebouw alleen aan de buitenkant af en toe wat opgeschilderd. Het gebouw bestaat uit 5 kantoorcontainers en dat was aan de buitenkant duidelijk te zien. Eind 2018 werd besloten om als laatste het gebouw te renoveren en daarbij tevens veel van het versleten interieur te vervangen. 11 aangeschreven fondsen reageerden positief: A.A. de Haan Stichting, Gemeente Papendrecht, Dr. C.J. Vaillant Fonds, Prinsen Geerligs Stichting, Stichting Aelwijn Florisz, Stichting De Kaai, Stichting Pape-Fonds, Stichting Samenwerkende Steunfondsen Verstandelijk Gehandicapten Rijnmond, Stichting Stad Rotterdam anno 1720, Van der Madele Stichting, VSB fonds. Het gebouw is nu met Abet kunststofplaten – door Verhaar Bouw uit Hendrik Ido Ambacht - afgewerkt en is het een echt gebouw geworden.

Het zeil in het hele gebouw is vervangen door Cees den Breejen woningstoffering uit Alblasserdam, de ledverlichting en verwarmingsconvectoren zijn geplaatst door Van Wijngaarden Elektrotechniek uit Papendrecht. Daarnaast zijn nieuwe rolgordijnen en stoelen aangekocht. Veel dank is volgens de vereniging ook verschuldigd aan een aantal vrijwilligers voor het schilderwerk en de rolgordijnen. Op woensdag 2 oktober is in aanwezigheid van sponsoren het gerenoveerde gebouw in gebruik genomen door wethouder Corine Verver die in haar toespraak aangaf dat de gemeente het belangrijk vindt dat er speeltuinen zoals De Wip-Wap in de gemeente zijn zodat kinderen veilig buiten kunnen spelen en daardoor mogelijk minder achter een toestel zitten. Zij bedankte de inzet van vrijwilligers die het bestaan van de speeltuin moigelijk maken en besloot haar toespraak met 'hiermede open ik het vernieuwde verenigingsgebouw' en feliciteerde het bestuur en vrijwilligers via een handdruk met de voorzitter.

Meer berichten