Marjolein Meijers staat op de planken in Theater De Willem. (Foto: Kees Tabak)
Marjolein Meijers staat op de planken in Theater De Willem. (Foto: Kees Tabak) (Foto: Kees Tabak)

Theater De Willem: van Marjolein Meijers tot Theater Terra

Bij Theater De Willem in Papendrecht zijn de komende tijd weer allerlei voorstellingen te zien.

PAPENDRECHT - Mariska van Kolck e.a. zijn te zien met de voorstelling Liften, op donderdag 26 september, 20.15 uur. Kaarten: €23,50/€22,-. Een lift in een schoonheidskliniek is anderhalf uur lang de ruimte die drie vrouwen moeten delen, als ze vast komen te zitten. Wachtend op hun redders komen de tongen los, ook al is er slechts één fes wijn beschikbaar. De beroemde zangeres, een verpleegster en een huismoeder leren elkaar snel kennen. Sappige roddels, gênante ontboezemingen, maar ook stevige confrontaties. De hachelijke situatie verandert in een avond die hun leven al veranderen. Met Mariska van Kolck, Joke de Kruijf en Marleen van der Loo. Laat je lachrimpels liften in deze ontroerende muzikale komedie over schoonheid en vriendschap.

De Mannen van Taal houden TALK op vrijdag 27 september, 20.15 uur. Kaarten: €17,50/€16,-. Het wordt de meest onvergetelijke TALK ooit. Denkt hij. Helaas voor hem zijn er twee anderen die er net zo over denken. En voor ze het weten, zijn de heren verwikkeld in een woordenstrijd zonder weerga. Ze vullen en vallen elkaar aan, troeven elkaar af met "dansende powerpoint en woordgoochelarij" (Theaterkrant) en proberen het naar adem happende publiek voor zich te winnen. "Verbluffend en onnavolgbaar," zegt de pers. En: "Aantrekkelijke poging om het stof van de poëzie te blazen." Wat wij zeggen? Humor van de bovenste verbale plank. De leukste TED-talk-parodie ooit! Drie taaltitanen op het scherpst van de zinsnede. Punt. TALK is een cabaretvoorstelling van John Schleipen (Crème Fraîche), Jan J. Pieterse en Frank van Pamelen.

Theater Terra speelt Kikker en het Avontuur (4+) op zaterdag 28 september, 14.30 uur. Kaarten €15,-. Kikker gaat samen met Rat op reis. Als het gaat regenen, moeten ze snel terug. Thuis blijkt een nog veel groter avontuur te wachten, want de huizen van Varkentje, Eend en Kikker zijn overstroomd. Kikker kan het beste zwemmen en daarom gaat hij hulp halen. Het is toch te hopen dat dit goed afloopt. Na afloop kun je met Kikker op de foto. Een familiemusical van Theater Terra naar de boeken van Max Velthuijs en met teksten van Bruun Kuijt.

Marjolein Meijers speelt 40 Jaar Muziek! op vrijdag 4 oktober, 20.15 uur. Kaarten: €16,50/€15,-. Marjolein Meijers maakt muziek. Nee, Marjolein Meijers ís muziek. Al een leven lang. Met bandjes, De Berini's, Jan Rot en solo met haar twee vaste muzikanten Walter en Onno Kuipers. Ga met Marjolein op wereldreis. Vertrekkend uit Rotterdam, via Ierland, Bulgarije en Turkije met een flinker zwaai naar Amerika. De voorstelling Muziek zit niet alleen vol met prachtige muziek maar staat ook bol van vrolijke en ontroerende verhalen. Marjolein zingt en speelt de bas, gitaar en banjo. Onno Kuipers bedient de accordeon, de trekzak en gitaar en Walter hanteert de viool, mandoline, bouzouki en doedelzak.

Meer berichten