Woensdag 11 september was het precies 60 jaar geleden dat speeltuin de Zonnebloem is opgericht. (Foto: Privé)
Woensdag 11 september was het precies 60 jaar geleden dat speeltuin de Zonnebloem is opgericht. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Speeltuin de Zonnebloem bestaat 60 jaar

PAPENDRECHT - Woensdag 11 september was het precies 60 jaar geleden dat speeltuin de Zonnebloem is opgericht.

Dit jubileum heeft de speeltuin het hele jaar door gevierd met allerlei activiteiten. Een fotowedstrijd op facebook, een zonnebloemenkweekwedstrijd en op 12 juli een groot zomeravondfeest in samenwerking met Suppord en de scouting. Dit was een heel geslaagde avond, waar jong en oud volop hebben genoten van alle activiteiten die er waren. Ook is er een verloting georganiseerd waarbij alle prijzen zijn geschonken door de plaatselijke middenstand.

11 september is het jubileum officieel gevierd voor alle leden, sponsoren en samenwerkingspartners met een hapje en een drankje en enkele toespraken. Ook wethouder Verver was aanwezig enze heeft in haar toespraak het bestuur en alle vrijwilligers gefeliciteerd met het jubileum. Ze stond stil bij het belang van de speeltuin: kinderen die kunnen bewegen, leren spelen met elkaar, sociale contacten leggen en met elkaar leren communiceren. Op 21 september wordt het jubileumjaar afgesloten met een dagje uit voor de kinderen, de jongste kinderen gaan naar avonturenboerderij de Molenwaard en de kinderen van 7 tot en met 13 jaar gaan naar de Belhamel in Lage Zwaluwe. De vereniging is trots op al haar vrijwilligers en hoopt op dezelfde manier door te gaan, zodat ze over 5 jaar het volgende jubileum kunnen vieren.

Meer berichten