De werkstukken worden, als zij klaar en gedroogd zijn, door de docente gebakken in een keramiekoven. (Foto: Privé)
De werkstukken worden, als zij klaar en gedroogd zijn, door de docente gebakken in een keramiekoven. (Foto: Privé) (Foto: )

Cursus keramiek en boetseren

Op 10 maandagavonden vanaf 23 september of 10 donderdagochtenden vanaf 26 september kunt u bij Volksuniversiteit Papendrecht aan de slag tijdens een boetseercursus, waarin allerlei technieken van het werken met klei aan bod komen.

PAPENDRECHT - Na de introductie bepaalt u zelf wat u gaat maken, uiteraard onder begeleiding van de docent. Sommige cursisten werken aan schalen, vazen enzovoort, terwijl anderen liever mens- of dierfiguren of abstracte beelden boetseren. De werkstukken worden, als zij klaar en gedroogd zijn, door de docente gebakken in een keramiekoven. Eventueel kunnen de objecten daarna nog worden geglazuurd.

Als een werkstuk helemaal klaar is wordt het gewogen en wordt het gebruikte materiaal afgerekend met de docent. De materiaalkosten hangen af van de grootte en het gewicht van het werkstuk. Ca. € 9,- per kilo voor de klei, glazuur en afbakken. De cursusprijs voor 10 lessen van 2 uur bedraagt € 186,50 (exclusief de materiaalkosten, maar inclusief het gebruik van gereedschappen). Voor inschrijven voor deze cursus kan men terecht op de website www.vupapendrecht.nl of bellen naar het telefoonnummer 078-6154764.

Meer berichten