De bibliotheek in Papendrecht. (foto: Arco van der Lee)
De bibliotheek in Papendrecht. (foto: Arco van der Lee) (Foto: )

Voorleesuurtjes in de bibliotheek

Papendrecht - In september duiken ze weer op in Papendrecht: de VoorleesHelden van de Bibliotheek AanZet! Je vindt ze vanaf woensdag 4 september in Bibliotheek Papendrecht. Want voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk.

Kinderen die worden voorgelezen, krijgen meer taalgevoel, een grotere woordenschat én een grotere fantasie. Daarom zijn de VoorleesHelden in het leven geroepen. Het is een overkoepelende campagne voor alle voorleesactiviteiten van de Bibliotheek AanZet. Hiermee maken wij ons sterk voor taal- en leesvaardigheid, want dit is de basis voor een leven met oneindig veel mogelijkheden.

De bibliotheek heeft voorleesuurtjes voor twee doelgroepen: de VoorleesHelden Mini voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar en de VoorleesHelden voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar. Beide starten in Bibliotheek Papendrecht vanaf september.

De VoorleesHelden Mini komen elke week langs, op woensdag van 10.30 tot 11.00 uur en de VoorleesHelden op woensdag van 14.30 tot 15.30 uur. Kinderen luisteren hier naar de mooiste, spannendste en avontuurlijkste verhalen, aansluitend bij hun leeftijd. Verder is er ruimte om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Ook krijg je tips over geschikte boeken en hoe je voorlezen nog leuker kan maken. De toegang is gratis. Meer informatie kun je vinden op www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten.

Leren begint bij voorlezen
Kinderen die al op jonge leeftijd worden voorgelezen, zijn beter in taal en doen het daardoor vaak ook beter op school. Ze kennen aanzienlijk meer woorden en begrijpen een tekst sneller. Daarnaast is vaak voorlezen positief voor de spraakontwikkeling van je kind. En hier hebben ze hun hele leven profijt van. De VoorleesHelden zijn er voor iedereen, jong én oud. En iedereen kan een VoorleesHeld zijn!


Gratis lidmaatschap voor kinderen
Met een lidmaatschap van de bibliotheek krijgen kinderen een wereld aan verhalen en activiteiten. Helemaal gratis. Want een Jeugd abonnement tot 18 jaar kost niets. Zo kunnen de allerleukste voorleesboekjes direct mee naar huis om thuis verder te lezen.

Meer berichten