Weerbaarheidscursus in De Kameleon

Papendrecht – In De Kameleon aan de Noordersingel 1 start donderdag 5 september om 18.15 uur een weerbaarheidscursus voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Informatie over de cursus is te vinden op www.safetyandselfdefense.nl of door te bellen met 06-16423364. Kosten zijn 85 per kind. De cursus omvat acht lessen van een uur.

Organisator Safety and Selfdefense legt uit:

De nadruk zal in deze cursus liggen op het mentale gedeelte aangevuld met Krav Maga technieken. De technieken worden gegeven op het niveau en belevingswereld van uw kind. Hoe kan ik me verdedigen mocht het een keer nodig zijn.

Met weerbaarheid wordt bedoeld dat je voor jezelf kan opkomen. Je weet wat je wel en wat je niet wilt. Jezelf 'wapenen' tegen verbaal en fysiek geweld. Het tegengaan van ongewenst gedrag naar jou toe. Weten om te gaan met de stress die je voelt als je in een situatie komt waarin je je niet prettig voelt.

U wilt dat uw kind lekker in zijn vel zit en gelukkig is, maar ook veilig door het leven kan gaan. Pestgedrag op school of op straat ondermijnt het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van uw kind. Maar ook bedreigende situaties, zoals ongewenst gedrag van volwassenen ten opzichte van uw kind. Dit zijn voorvallen die het welzijn van uw kind en ook dat van u negatief kunnen beïnvloeden. Deze cursus is bedoeld om uw kind hiermee om te leren gaan en om adequaat te reageren.

Inhoud

In deze lessen zullen de volgende onderwerpen behandeld en geoefend worden:

Toepassen van de confrontatieregels

Houding en stemgebruik

Zelfverdediging en bevrijdingstechnieken

Inschatten van mogelijk risicovolle situaties en plaatsen

De bevrijdingstechnieken zijn o.a. polsbevrijdingen en bevrijdingen uit omklemmingen (zgn. Bearhugs). De zelfverdediging zal o.a. bestaan uit het aanleren van zgn. lichaamswapens, zoals hamervuist, klauwhand, etc. Ook het herkennen van de kwetsbare plekken en deze te kwetsen, indien nodig wordt aangeleerd.Het oefenen van de juiste lichaamshouding, het oefenen in het toepassen van de confrontatieregels. Door middel van situatie gerichte oefeningen, waardoor je minder kwetsbaar bent in mogelijk onveilige situaties.

Het oefenen van de juiste lichaamshouding, het oefenen in het toepassen van het aangeleerde moet ertoe leiden dat uw kind zich zekerder gaat voelen op school, op straat, maar ook in een bus of op andere plaatsen, zoals de nieuwe school. Dat uw kind zich prettiger voelt maar ook zelfverzekerder wordt in zijn ⁄haar omgeving en dat ook uitstraalt. Ons motto: "Je mond is je sterkste wapen"

Meer berichten