Foto:

Goud voor Erik Paalvast

Papendrecht - Afgelopen week vonden in Newcastle/Gateshead de World Transplant Games plaats. Een internationaal evenement waarbij, in verschillende takken van sport, atleten die een orgaan of beenmerg transplantatie hebben ondergaan, met elkaar de sportieve strijd aan gaan.

Erik Paalvast, lid van atletiekvereniging AV Passaat, heeft bij de atletiek op het onderdeel hoogspringen de gouden medaille weten te veroveren. Daarnaast wist hij op het onderdeel kogelstoten beslag te leggen op de bronzen plak.

Bij het hoogspringen was het een spannende strijd voor de podiumplaatsen. Erik wist tot en met de 1,35 m. alle hoogtes in zijn eerste poging te halen. De hoogte van 1,40 m. zat er dit keer net niet in. Ook de Poolse en Britse concurrentie wist niet in drie pogingen over de 1,40 m. te springen. Omdat zij in hun reeks naar de 1,35 m. één of meer foutsprongen hadden was het goud voor Erik.
Bij het kogelstoten stond Erik vanaf poging één met 8,54 m. op plek vier. In de finale ronde wist hij zich in zijn 5e poging te verbeteren naar 8,72m. Dit was nog niet genoeg voor de derde plaats. Het venijn zat duidelijk in de staart. In de zesde en laatste poging wist Erik de 6kg. zware kogel 9,10 m. ver weg te stoten. Op dat moment goed voor brons. Zijn Britse concurrent wist zich in zijn laatste poging nog wel te verbeteren naar 9,01 m. Maar dat was dus niet voldoende om Erik weer van de derde plek te stoten.
"Met ook nog een vijfde plaats bij het discuswerpen en een zesde bij het speerwerpen zijn mijn eerste World Transplant Games prachtig verlopen. Een ongelooflijke sfeer tussen de atleten met allemaal eenzelfde medische achtergrond, een transplantatie en hetzelfde doel, het eren van hun donor", aldus Erik.

Meer berichten