Donna Verhoef gaat 'haar oude klas wel missen' (foto: Nanda van Heteren)
Donna Verhoef gaat 'haar oude klas wel missen' (foto: Nanda van Heteren) (Foto: Nanda van Heteren)

Donna gaat naar De Willem

Door: Nanda van Heteren

'Ga mijn klas missen'

De twaalfjarige Donna Verhoef uit Papendrecht start aankomend schooljaar in een vmbo kader/theoretische leerweg brugklas op openbare scholengemeenschap het Willem de Zwijger College in Papendrecht. ,,Mijn klas van de basisschool ga ik wel missen, met hen heb ik acht jaar op dezelfde school gezeten en dat is nu niet meer."

PAPENDRECHT – Donna heeft die acht jaar met haar klas doorgebracht op Christelijke basisschool Prins Floris locatie Zuidkil.
,,We hebben hele leuke jaren gehad, zo deden we verschillende uitjes met de klas. Naar de MacDonalds, maar ook naar afvalverwerkingsbedrijf HVC. Ook de musical 'Gewoon Super' was ook gewoon super haha. Groep 8 zou ik zo nog een keer over willen doen. De kinderen vond ik leuk, het is een leuk jaar en je doet niet zo heel veel. Toch vind ik het ook heel leuk om naar mijn nieuwe school te gaan."

Op De Willem heeft Donna al kennis gemaakt met haar nieuwe klas. ,,Dat was wel even wennen. Van onze locatie zitten er wel drie kinderen van 't Kofschip in mijn klas, maar niet vanuit mijn eigen klas. Ik heb voor het openbare onderwijs gekozen, omdat dat mij voor de middelbare school leuker leek. Maar ook omdat zij hier een dakpanklas hadden. Op De Lage Waard had ik niet in een brugklas vmbo kader/theoretische leerweg kunnen zitten en hier dus wel." Het gebouw was niet nieuw voor Donna.
,,Ik was al een aantal keer in de school geweest, dus dat was bij de kennismaking niet echt nieuw. Toch denk ik dat ik in september wel moet wennen aan de grootte van het gebouw wanneer dit echt mijn school is. De Prins Floris is een leuke, maar kleine school. De Willem vind ik ook een leuke school, maar deze is natuurlijk een stuk groter. In het begin zal ik daarom wel echt even moeten schakelen. Wat ook anders is, is dat ik uiteraard ook elk lesuur van lokaal moet wisselen en je krijgt voor elk vak een andere docent. Dat is ook niet zo op de basisschool."

Op de basisschool is geschiedenis het lievelingsvak van Donna. ,,Mijn opa vertelde mij van kleins af aan al verhalen over vroeger, ik vind het heel leuk om naar die verhalen te luisteren. Of geschiedenis mijn lievelingsvak blijft, weet ik niet. Aankomend schooljaar krijg ik ook zoveel andere vakken, dat kan ik nu nog helemaal niet zeggen."

Hoewel Donna uitkijkt naar een nieuwe tijd met haar vriendinnen, is ze eerst nog bezig met de zomervakantie. ,,Wij gaan nog twee weken naar het Franse Normandië, verder ga ik bij mijn oma logeren en bij vriendinnen. Misschien dat ik de eerste schooldag een beetje zenuwachtig ben, maar voor nu vind ik het vooral leuk. En ik hoop dat ik op de middelbare school nog zeker twee keer per week kan sporten, misschien wel drie."

Meer berichten