Denksport Centrum Papendrecht (foto: Ina Florusse)
Denksport Centrum Papendrecht (foto: Ina Florusse) (Foto: Ina Florusse)

Unieke schilderijenexpositie

Door: Ina Florusse

in Denksportcentrum Papendrecht

Mede dankzij de culturele instelling van Denksportcentrum Papendrecht in samenwerking met 'Herensociëteit C70' en "CisArts", vindt er deze zomer tot en met eind oktober een unieke schilderijenexpositie plaats. Leden van zowel de 'Herensociëteit C70' als 'Teken – en schilderclub Cisarts' tonen hun schilderijen.

PAPENDRECHT - Een expositie bezoeken is niet alleen een prettige bezigheid voor de bezoekers zelf. Juist ook de exposanten ondervinden veel vreugde als hun werken door veel publiek wordt bewonderd. Zo hebben de 'Herensociëteit C70' , 'Teken – en schilderclub Cisarts' en Denksportcentrum Papendrecht de handen ineengeslagen teneinde deze zomer een unieke schilderijenexpositie te laten plaatsvinden in het gebouw van Denksportcentrum Papendrecht. Deze is gevestigd aan Van der Palmstraat 12. In het aparte kadertje kunt u de data vinden waarop de expositie is geopend voor publiek. Daar velen wellicht niet bekend zijn met de genoemde sociëteit en de teken- en schilderclub, zullen we deze hieronder even aan u voorstellen. In deze sociëteit zijn, zoals de naam het al zegt, heren welkom die graag met elkaar communiceren over onderwerpen die hen interesseren. En daarmee is meteen ook de letter ' C ' verklaard. Tevens biedt het hen de mogelijkheid om feeling te blijven houden met de maatschappij. De '70 ' staat echter niet voor de toegestane leeftijd, dit is het jaar van oprichting. Ook jongere heren zijn welkom. Ciska de Vries geeft workshops voor een ieder die wil leren tekenen of schilderen. Tijdens een seniorendag liet Ciska de mensen bijvoorbeeld uitproberen wat er zoal met acrylverf mogelijk is. "Men werd zo enthousiast dat enkelen zich aanmelden bij de Volksuniversiteit, waar Ciska ook lesgeeft. Iedere donderdagochtend wordt er getekend of geschilderd met verschillende materialen, uiteenlopend van potlood, aquarel, pastel en acryl en olieverf. Niet voor niets wordt dit centrum 'Denksportcentrum' genoemd. Wekelijks vinden er namelijk competities plaats in een schaakclub en tevens in wel acht bridgeclubs. Papendrecht staat volgens de website van deze denksportclub zelfs bekend als 'Bridgehoofdstad' van het district Dordrecht.
En nu biedt dit gebouw, dat als Denksportcentrum al sinds 1995 een zelfstandig bestaan leidt, zonder financiële steun van de gemeente, een podium aan de exposanten. Dick Verdoorn, één van de leden, legt uit: "Doordat sommige leden lid zijn van meerdere clubs ,is er een leuke samenwerking tussen deze drie clubs ontstaan, welke uiteindelijk geleid heeft tot de opzet van deze expositie." In totaal worden er 30 schilderwerken van diverse schilders in diverse schilderstijlen tentoongesteld. En daar is dit gebouw uitermate geschikt voor, het bestaat uit twee multifunctionele zalen, waar zelfs ook in beiden een bar aanwezig is.


Tijden Expositie:
Elke dinsdag- en donderdagavond van 19.00 uur t/m 20.00 uur

Meer berichten