Studio De Witt presentator Ben Corino in de studio van RTV Dordrecht/Drechtstad FM (foto: Nanda van Heteren)
Studio De Witt presentator Ben Corino in de studio van RTV Dordrecht/Drechtstad FM (foto: Nanda van Heteren) (Foto: Nanda van Heteren)

Nieuw programma P'drecht FM

Door: Nanda van Heteren

Studio De Witt elke zaterdag

De lokale Papendrechtse omroep RTV Papendrecht heeft een nieuw radioprogramma. Dordtenaar Ben Corino (64) maakt elke zaterdag zijn radioprogramma Studio De Witt live op de lokale Dordtse omroep RTV Dordrecht/Drechtstad FM, maar is nu ook direct te horen via RTV Papendrecht. Corino: ,,Het programma wordt gemaakt voor de hele Drechtsteden."

DORDRECHT – Vanaf 10:00 uur is Studio De Witt te horen op RTV Papendrecht/Papendrecht FM. Het eerste uur staat in het teken van een hoofdgast uit de regio. Zo schoven onder meer de Dordtse zangeres Marianne Noble, schrijfster Karin Roos en QMusic DJ Mattie Valk al eens bij de presentator in de studio. Het tweede uur staat in het teken van actualiteiten dat wordt afgesloten met de 'Dichter van Dienst' die een gedicht voordraagt. Het derde uur is de politieke stamtafel, hierin worden politieke kwesties uit Dordrecht en de rest van de Drechtsteden besproken.


Corino: ,,Het programma is infotainment, dus gericht op informatie, maar door de muziek die tussendoor gedraaid wordt in die zin amusement. Doordat het zowel gericht is op Dordrecht en de rest van de Drechtsteden heeft het een lokale regioachtige functie. Met name de politiek in de regio wordt in de gaten te houden en dan is Studio De Witt een manier om dit onder de aandacht van de inwoners te brengen."

Hoewel het format elke week hetzelfde is, is 'geen enkele week' hetzelfde in de ogen van de presentator. ,,De inhoud is afhankelijk van de actualiteit. Politiek is een wezenlijk onderdeel van de samenleving, er is altijd een dichter van dienst in de studio en de sfeer in de studio is altijd leuk. Het programma wordt elke week gemaakt en is daardoor een vast gegeven en een kritische noot naar zaken die zich afspelen."
De voorzitter van RTV Papendrecht, Hans Hulswit, heeft het initiatief genomen om Studio De Witt ook op de radio bij RTV Papendrecht uit te zenden. ,,Ik vond dat prima. Het informatieve karakter van het programma biedt items die ook voor Papendrecht interessant zijn. Vergeet ook niet dat er Papendrechters in Dordrecht werken en andersom."

Corino vindt dat het mooiste van radio maken 'het stemverhaal is'. ,,Dat prikkelt de nieuwsgierigheid van mensen en tegelijk is het een snel medium, sneller dan televisie bijvoorbeeld. Daardoor heb je op de radio meer mogelijkheid om te improviseren en kan je bijvoorbeeld ook direct inpluggen voor een crisis wanneer dat nodig is. We kunnen altijd meteen inspringen op de actualiteit. Het doet daarom een beroep op de creativiteit en inventiviteit van de presentator. Ook voelen gasten zich op hun gemak. Ze vergeten dat zij voor de microfoon staan en zijn zo volledig zichzelf." De momenten 'die er werkelijk toe doen' zorgen voor een bijzondere ervaring. ,,Dan levert radio de bijdrage voor de samenleving op die je verwacht, dat je mede dankzij jouw uitzending de samenleving helpt of de politiek aan het denken zet."

Meer berichten