Enkele optredens tijdens de Pleinparty-2019
Enkele optredens tijdens de Pleinparty-2019 (Foto: deKnotwilg)

Pleinparty obs de Knotwilg zeer druk bezocht

Papendrecht - Ook dit jaar werd op een zonovergoten plein van de Knotwilg op woensdag 17 juli traditiegetrouw het muzikale spektakel ‘de Pleinparty’ gehouden. Vanaf 1988 inmiddels de jaarlijkse afsluiting van het schooljaar (slechts 3 keer vanwege het weer niet doorgegaan). Met de Kids van groep 1 tot en met groep 8 op het podium, werd door het in grote getale toegestroomde publiek volop genoten van alle muzikale acts. Deze editie werd door de nieuwe Pleinpartycommissie, onder de bezielende leiding van mees Dré nog meer ingevuld met Live-optredens van Kids of collega’s samen met de Pleinpartyband bestaande uit vooral oud-leerlingen, bekend onder de naam ‘Dad & the Studs’.

Te zien waren optredens van: Nielson, Snow Patrol, Bruno Mars, the Spice Girls, Amy Winehouse en the Doobie Brothers/Sisters. Allemaal vertolkt door zeer muzikale Kids en collega’s. Bijzonder was het optreden van de Knotkids (het koor wat even lang bestaat als de Pleinparty), die het nummer ‘het Knotwilglied’ vertolkten. Dit nummer (geschreven in 1989 door oud-collega Hendrik-Jan) toendertijd op een singletje gezet, werd nog nooit met een band uitgevoerd en dit jaar was de primeur. Op het plein waren ook enkele artiesten van weleer aanwezig om luidkeels hun nummer mee te zingen. “Het klonk fantastisch”, aldus Hendrik-Jan zelf die als eregast aanwezig was en verrast werd door deze vertolking. Dat de tekst ietsjes aangepast was aan deze tijd, werd door de originele artiesten duidelijk opgemerkt.

Met dank aan alle vrijwilligers van de EHBO-ploeg, de techniek, de veiligheid, de firma Maat en Jan Belder van First Choice Music kijkt de Knotwilg met heel veel plezier en voldoening weer terug op een zeer geslaagde Pleinparty-2019 en gaan we op naar editie 2020. Fijne vakantie.

(ingezonden)

Meer berichten