Jan van den Berg (links) en Ad Tromp. (foto: pr)
Jan van den Berg (links) en Ad Tromp. (foto: pr) (Foto: )

Raadslid Ad Tromp maakt fietstocht met inwoner

Papendrecht - Als vervolg op een bijeenkomst van 1 juli in het Apollohotel te Papendrecht waar inwoners met de gemeente in gesprek konden over 'Hoe ziet de toekomst van Papendrecht eruit?' kwam raadslid Ad Tromp (Papendrechts Algemeen Belang) in gesprek Jan van den Berg,

Jan van den Berg woont hier nu bijna 9 jaar en raakte met Ad Tromp vooral in gesprek over 'het bruisende' in Papendrecht. "En daarbij werd ik toch wel een beetje geraakt", zegt Ad Tromp.

"Ik schrok een beetje omdat ik persoonlijk vind dat er in Papendrecht toch veel gebeurd- ook al kan het altijd misschien beter of anders en zeker misschien ook meer- Maar zie om je heen, dacht ik, wat we in 'ons dorp' van 32.000 inwoners hebben: een mooi centrum wat nog niet klaar is met regelmatig activiteiten, met als klapper in december een overdekte ijsbaan, een fantastisch sportcentrum met daarbij een binnen – en buitenbad, een theater met wederom een ook een programma voor jong en oud. Een actief verenigingsleven op niet alleen sport- en cultuur maar ook op vele andere gebieden."

Tromp nodigde daarom Jan van den Berg uit voor een 'fietstocht met een stukje inburgering'.

Tromp: "Afgelopen zaterdag hebben we dit voor een deel gedaan, omdat regen een spelbreker was. Net deze dag en zeker de ochtend veel regen. Maar programma iets aangepast en zijn toch van start gegaan na een kop koffie op het centrum. Bij het koffiegesprek heb ik Jan voorgesteld een bezoek te brengen aan het sportcentrum. Hij vond dit een goed idee omdat hij dit niet kende. Wij troffen het omdat het dus slecht weer was en weinig bezoekers en er gelegenheid was om dit sportcentrum wat meer te verkennen. Over gastvrijheid gesproken. We werden enthousiast rondgeleid en daarbij kwamen zeker in de sportzaal. We hadden nu ook de gelegenheid – spontaan- om door de weersomstandigheden zowel ook het buiten maar ook het binnenbad te bekijken."

"Hierna – na eerst een kop koffie- naar de Heerlijkheid van Papendrecht gefietst, in de kerkbuurt gelegen onder aan de dijk. Daar bestuurde vroeger de Heeren van Papendrecht hun Heerlijkheid. Nu een plaats van allerlei activiteiten, naast de historische boomgaard, bierbrouwerij en de landwinkel. Er zijn dieren, kippen, eenden geiten en ook (pony) paarden. Je kan er vergaderen. En men is ook zorgboerderij. Een mooie plek om onder een lekkere kop koffie en een stuk appeltaart af te sluiten. Met dank aan Esther Korteland voor haar bijdrage."

"Jan en ik hebben afgesproken de fietstocht nog in zijn geheel over te doen op een later tijdstip. En we blijven over een aantal zaken nog in gesprek met elkaar."

"Deze tocht past ook mooi in het onderwerp participatie, waar dit college bij allerlei onderwerpen voor gaat. De inwoners betrokken maken bij onze gemeente. Mooier kan het toch niet", aldus Ad Tromp.

(bron: Ad Tromp)

Meer berichten