(foto: Marc Rotmans)
(foto: Marc Rotmans)

Aanmelden voor gratis dakcontrole bij groendak-actie

Papendrecht - In samenwerking met de Groendakcoach organiseert Operatie Steenbreek Papendrecht een groendak-actie. Bewoners uit de Papendrecht kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor een gratis dakcontrole.

Een dak-expert controleert of het dak geschikt is voor een groen dak. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van het dak en draagkracht van de constructie. "Als uw dak geschikt is, ontvangt u een vrijblijvende offerte voor de realisatie van een groen dak. Er zijn al 20 aanmeldingen, dus meld u ook snel aan via info@groendakcoach.nl ", legt een medewerker van de gemeente uit.

Onder de aanmeldingen met een geschikt dak verloot de gemeente Papendrecht één gratis groendak tot 10 vierkante meter. Aanmelden kan tot 1 september 2019. Vermeld daarbij contactgegevens, adres, indicatie dakoppervlakte en de huidige bedekking van het dak. Na de aanmelding neemt iemand van de Groendakcoach contact met u op.

Voorwaarden voor de verloting: het dak ligt binnen de gemeente Papendrecht; het dak is plat (niet hellend); het dak is geschikt, gelegen op maximaal de 1e verdieping en niet groter dan 10 vierkante meter; indien uw dak groter is, is dit geen probleem, het is ook mogelijk een groen dak aan te leggen op een deel van het dak; u bent bereid uw groen dak te laten fotograferen om te gebruiken voor communicatieve doeleinden.

Een groen dak heeft veel voordelen: het maakt de buurt groener, het vangt fijnstof en water op, plantjes nemen dus veel water op en dat verkleint de kans op waterschade en het riool wordt minder belast. Bovendien isoleert een groen dak. Het verkoelt de ruimte onder het dak in de zomer met wel 4 graden. Plantjes beschermen het dak tegen zonlicht. Daardoor gaat het twee keer zo lang mee als een normaal plat dak.

Waterschap

Waterschap Rivierenland geeft 35 procent subsidie aan inwoners die samen werken aan het klimaatbestendig maken van tuin, huis of straat bijvoorbeeld door de aanleg van een groen dak. Kijk voor de voorwaarden op https://www.hohohoosbui.nl/.

Wie als Papendrechtse ondernemer (hovenier of dakaannemer) interesse heeft in deze actie, kan contact opnemen met de Groendakcoach: info@groendakcoach.nl.

Markt
Dinsdag 30 juli staan medewerkers van de actie op de markt in Papendrecht en delen flyers uit. Di is ook een mooie gelegenheid om vragen te stellen over de voordelen van een groen dak, over de subsidiemogelijkheden of over de actie.

Meer berichten