De vrijwilligers van het Odensehuis. (foto: pr)
De vrijwilligers van het Odensehuis. (foto: pr) (Foto: )

Odensehuis Papendrecht van start

Papendrecht - Het Odensehuis Papendrecht opent voor het eerst op maandag 19 augustus van 10.00 tot 15.00 uur.

Het Odensehuis is een inloophuis voor iedereen die te maken heeft met geheugenklachten of beginnende dementie, hun familie en vrienden. Het wil een gastvrije plek zijn met aandacht voor wat wél kan en plezier in het leven.

Deelnemers, vrijwilligers en de coördinator bepalen samen wat er in het Odensehuis gebeurt, waarbij de talenten en wensen van de deelnemers leidend zijn. Het Odensehuis biedt een laagdrempelige plek voor mensen met geheugenklachten/dementie om zo lang mogelijk mee te blijven doen in de maatschappij. Om deel te nemen is géén indicatie nodig.

Het Odensehuis is een vrijwilligersorganisatie, ook hierbij staat de inzet van de talenten centraal. Naast alle vrijwilligers is in het Odensehuis één beroepskracht/coördinator aanwezig: Marjan Middelburg. Ze is heel enthousiast over dit innovatieve burgerinitiatief. Uit ervaring weet ze hoe lastig het leven soms is voor beginnend dementerenden en hun naasten. Wat haar aanspreekt is dat met elkaar het Odensehuis wordt vormgegeven.

Marjan heeft veel ervaring opgedaan binnen het sociaal domein zowel op uitvoeringsniveau als op managementniveau. Zij is onder andere werkzaam geweest als teammanager bij het Da Vinci College, programma manager Route 23 in de Drechtsteden en teamleider Sociale Dienst Schiedam/Stroomopwaarts.

Vrijwillig zet zij zich in voor de Alblasserdamse samenleving voor SWA/Voedselbank/Taalmaatje.

Vanaf 19 augustus is het Odensehuis aan de Gerbrandystraat 31 elke week op maandag en donderdag van 10.00 uur tot 15.00 uur geopend voor ontmoeting, informatie en advies.

www.odensehuispapendrecht.nl

Meer berichten