Drs. Janke van der Zaag is de nieuwe voorzitter van het Willem de Zwijger College in Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam (foto: Nanda van Heteren)
Drs. Janke van der Zaag is de nieuwe voorzitter van het Willem de Zwijger College in Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam (foto: Nanda van Heteren) (Foto: Nanda van Heteren)

Nieuwe voorzitter De Willem

Door: Nanda van Heteren

PAPENDRECHT – De openbare scholengemeenschap het Willem de Zwijger College in Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam heeft per 1 juli een nieuwe Voorzitter van het College van Bestuur in de persoon van drs. Janke van der Zaag. Met meer dan vijftien jaar ervaring op verschillende opleidingsinstituten als manager, directeur en bestuurder zag De Willem in haar de ideale kandidaat.

Wim Veldhuis, voorzitter van de Raad van Toezicht, is 'blij' met de komst van zijn nieuwe collega. ,,Janke heeft zich bewezen als een goede en representatieve directeur, adviseur en bestuurder in het onderwijs, in de zorg en voor de jeugd, ook landelijk. Onze school heeft de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van onderwijsvernieuwing. We zijn er van overtuigd dat zij dit verder zal uitbouwen en de kansen voor het Willem de Zwijger College, haar leerlingen en medewerkers ten volle zal benutten."
De nieuwbakken voorzitter ervaart het als 'heel leuk' om voor de zomer te beginnen. ,,Daardoor kon ik de introductie van onze aankomende brugklasleerlingen en de diploma uitreiking van de geslaagden meemaken. Ook heb ik al kennis kunnen maken met andere leerlingen, hun ouders en mijn collega's."
De komende jaren wil Van der Zaag zich op onder meer deze drie zaken richten:

,,Punt 1 het verder uitbouwen van het onderwijsconcept waarin de keuzevrijheid van leerlingen is vergroot, zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun leerproces en de docent(e) een coachende rol aanneemt. Daarbij richt ik mij op kwaliteit en lesgeven op maat. In die categorie valt ook een beter leerklimaat in mijn ogen, oftewel zorgen voor een nieuw pand of het verbouwen van de huidige locatie aan de Van Der Palmstraat 2. Daarbij wil ik het onderwijsprogramma ook meer richten op de samenwerking met bedrijven. Nu is zo'n samenwerkingsverband er mondjesmaat, maar we kunnen veel voor elkaar betekenen. Zo lossen onze leerlingen bijvoorbeeld al praktijkcasussen op in samenwerking met vliegtuigbouwbedrijf Fokker. Wij willen graag dat leerlingen geënthousiasmeerd worden voor functies in bijvoorbeeld de techniek, financiële- of dienstverlenende kant. Daarmee kunnen leerlingen hopelijk in deze regio blijven werken wanneer ze dat zien zitten."

Punt 2 is de school als opleidingsschool houden voor het Instituut voor Lerarenopleidingen. ,,De Willem heeft een samenwerking met de Hogeschool Rotterdam (HRO, red.) en het Regionaal Overleg Openbare school Zuid-Holland Zuid (ROOZZ, red.). Wij begeleiden dus studenten tijdens hun opleiding wanneer zij stage bij ons komen lopen. Zo willen we meer docenten aan de school binden. Met dit samenwerkingsverband doen wij dat voor verschillende scholen in de regio."

Punt 3 heeft te maken met meer integraal werken. ,,Dit betekent niet alleen bezig zijn met één vak, maar vakoverstijgend. Leerlingen krijgen zo meer vaardigheden mee die zij in de maatschappij kunnen gebruiken."

Meer berichten