Papendrechters Piet en Saskia Schinkelshoek op bezoek bij 'Chateau Meiland' (foto: privé)
Papendrechters Piet en Saskia Schinkelshoek op bezoek bij 'Chateau Meiland' (foto: privé) (Foto: privé)

Papendrechters in Chateau Meiland

Door: Nanda van Heteren

'Wij willen nog een nachtje boeken'

Papendrechters Piet en Saskia Schinkelshoek zijn terug van hun vakantie. Eén van hun hoogtepunten was het bezoek aan Chateau Marillaux in het Franse Beynac, het kasteel waar de familie Meiland uit het SBS6-televisieprogramma 'Chateau Meiland' een Bed & Breakfast runt. ,,Als echte fan is dit leuk om mee te maken."

PAPENDRECHT – Martien Meiland, zijn vrouw Erica Renkema en hun dochters Montana en Maxime waren in 2006 te zien in 'Ik Vertrek'. In dit televisieprogramma dat de AVROTROS elke zaterdag om 20:30 uur op NPO1 uitzendt, verhuisde het gezin naar het midden van Frankrijk. Toentertijd verbouwden ze een kasteel tot chambres d'hôtes. Nadat Erica twee jaar later heimwee kreeg, keerde de familie terug naar Nederland.

Na een scheiding en weer een trouwerij van Martien en Erica, gaat het stel opnieuw het avontuur aan, maar dan in Beynac, wat zuidelijker in Frankrijk ligt. Dochter Montana blijft in Nederland en heeft inmiddels de goedlopende woonwinkel van de familie overgenomen. Dochter Maxime, haar dochter Claire en hun huisvriendin Caroline gaan wel mee. Elke maandag om 20:30 uur was de realityserie Chateau Meiland op SBS6 te zien om een blik te geven in het opbouwen van deze Bed & Breakfast. Op 8 juli was de finale van seizoen 1. Seizoen 2 wordt verwacht.


De familie Schinkelshoek keek vroeger wel naar Ik Vertrek, maar kende het gezin niet via die weg. Saskia: ,,Wij houden van televisieprogramma's waarin ze klussen. Toen wij maandag 20 mei een klusprogramma zaten te kijken, wilden we blijven kijken. Er kwam een serie over het verbouwen van een kasteel op tv. Wij waren meteen verkocht. Dit is een verbouwingsprogramma, maar dan echt hilarisch. Martien heeft veel humor, daar lachen wij ons krom om. Tegelijk hebben we ook ontzettend veel respect voor hen. Het is ontzettend knap dat je zoveel kan verbouwen, door kan zetten ondanks de tegenslagen en zo'n mooi project kan neerzetten. De kreten die Martien er tijdens het verbouwen uitgooit, zijn bijzonder komisch."
Toen de Papendrechters in de buurt waren, twijfelden ze geen seconde om een kijkje te nemen. Piet: ,,Vanuit hier rijd je die 830 kilometer in acht uur en 46 minuten. Vanaf onze vakantie bestemming was het honderd kilometer rijden. Dus na vijf kwartier kwamen we aan bij Chateau Marillaux in de hoop voor de lol een nachtje te kunnen blijven slapen." Dat was toen niet mogelijk, in 2019 zit het kasteel van de familie Meiland helemaal vol, maar een kijkje nemen kon wel.


Saskia: ,,Op het moment dat wij daar aan kwamen, was alleen Caroline er. Zij ging met ons op de foto en maakte een praatje. Als ze weer kamers beschikbaar hebben, dan willen wij zeker boeken." Voor Piet was vooral de herkenning leuk: ,,Je ziet in je gedachten de scènes van tv terug wanneer je daar staat. Het is leuk om te zien en te weten hoe het chateau zo is geworden."

Meer berichten