Twee keer per jaar is er een voorstelling in theater De Willem. (foto: Arco van der Lee)
Twee keer per jaar is er een voorstelling in theater De Willem. (foto: Arco van der Lee) (Foto: )

Zingen, dansen en acteren bij JeugdTheaterSchool Papendrecht

Papendrecht - De JeugdTheaterSchool Papendrecht start in september met nieuwe lessen dans, zang en acteren. Er wordt twee keer per jaar toegewerkt naar een uitvoering. Nieuwe leerlingen zijn welkom.

De JeugdTheaterschool is er voor iedereen uit Papendrecht én omstreken, van groep 3 tot en met 8 en brugklas VO. De groepen worden ingedeeld naar leeftijd.
In alle groepen krijgen de leerlingen dans, zang en spel. Per blok kiezen professionele docenten een thema waar de nadruk op ligt. Daarbij wordt er ook een beroep gedaan op andere podiumkunstenmakers voor workshops en masterclasses, bijvoorbeeld op het gebied van streetdance, dj-ing of acrobatiek. Twee keer per jaar is er een uitvoering in Theater De Willem.

Theater is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het leert kinderen op een andere manier kijken naar de wereld die ze al denken te kennen en het geeft ze een blik op andere werelden. Bij theaterspelen maken kinderen gebruik van hun fantasie, concentratie en diverse technieken, met tekst of gebaren, om een verhaal te vertellen. Ze leren de basis van stembeheersing, zangtechniek en dans. Ook komen ze in aanraking met geschreven tekst, muziek en dans en krijgen ze een kijkje achter de schermen van één van de avontuurlijkste gezamenlijke creatieve processen die er bestaan. Theater brengt kinderen op een speelse manier in contact met anderen en maakt ze zelfverzekerder.


"Kinderen met groter talent helpen we graag verder naar andere opleidingen. We gaan voor alle kinderen die plezier beleven in theater maken. En door de verbinding met het theater zijn de lijntjes kort", aldus Erik Groeneweg (directeur Theater De Willem).

De lessen vinden één keer in de week plaats, op dinsdag, aan het einde van de middag/avond in een schoolgebouw in Papendrecht.

Iedereen is harte welkom bij de gratis proefles op 3 september (na schooltijd). Aanmelden kan via jtsp@theaterdewillem.nl.

www.theaterdewillem.nl/jeugd-theaterschool

Meer berichten