Zomercursus Portret Boetseren bij de VU

Papendrecht - De Volksuniversiteit Papendrecht geeft een zomercursus boetseren.

In een boeiende en intensieve vijfdaagse zomerworkshop van maandag 26 augustus tot en met vrijdag 30 augustus werken de deelnemers met een model en leer je aan de hand van een gedegen klassieke opbouwmethode (op een armatuur) in combinatie met de benodigde technieken om een goed portret (schaal 1:1) te realiseren.

Naast deze praktische technieken zal aandacht worden besteed aan de anatomie van de mens/schedel en leer je aan de hand van voorbeelden hoe je in de uitwerking van je beeld sfeer en eigenheid kunt brengen.

Er zal worden gewerkt in een groep van maximaal 8 cursisten, waardoor er veel tijd is voor persoonlijke aandacht en individuele begeleiding. Er wordt gewerkt aan boetseerbokken (staand) rondom het model.

Voor deze workshop is het handig als je enige ervaring met boetseren hebt, maar het is geen vereiste. Met serieus enthousiasme en motivatie om te willen leren, lukt het om een mooi resultaat te bereiken!

De benodigde materialen, zoals klei, het armatuur, kruishoutjes en een setje van drie maal boetseergereedschap, worden door de docent geleverd. De kosten hiervoor zijn 55 euro en worden op de eerste cursusdag bij de docent afgerekend. Mocht je over eigen boetseergereedschap beschikken dan kun je dat uiteraard aanvullend meenemen.

Aan het einde van de week neem je het portret, inclusief het armatuur en boetseergereedschap, mee naar huis nemen en kun je het desgewenst verder afwerken. Het is mogelijk om na deze cursus het beeld te laten bakken of er een mal van te laten maken.

De cursusprijs van € 375,- is inclusief lunch en dus exclusief materialen. De cursus wordt verzorgd door Arianne Moerman, een veelzijdige kunstenaar die nu met een schilderij is geselecteerd voor de Rembrandt zomerexpositie in het Rijksmuseum deze zomer:

ariannemoerman.nl

Meer berichten