(foto: pr)
(foto: pr) (Foto: )

Picknick voor vluchtelingen en (taal)maatjes

Papendrecht - Speeltuin De Zonnebloem was zaterdagmiddag de plek van de jaarlijkse picknick van de Stichting Interkerkelijke Hulp Vluchtelingen Papendrecht. Statushouders, hun gezinnen en taalmaatjes ontmoetten elkaar en genoten van de meegebrachte lekkernijen. Syrische schotels en gerechten uit de Eritrese keuken stonden naast oerhollandse krentenbollen en poffertjes. (SIHVPa).

Elke gast had wat lekkers gemaakt (of gekocht) en meegebracht naar de picknick. Ook dit jaar waren de weersomstandigheden prima. Tijdens de ontmoeting scheen de zon weldadig. De kinderen vermaakten zich prima in de speeltuin waarbij de nieuwe waterspeelbak van De Zonnebloem favoriet was.

De SIHVPa helpt vluchtelingen (statushouders) in Papendrecht met taalondersteuning. Vijftig vrijwilligers van de stichting steunen de statushouders bij het spreken en schrijven van de Nederlandse taal. Door het enthousiasme van de statushouders die al een (taal)maatje hebben, melden zich regelmatig nieuwe statushouders aan. Vrijwilligers blijven dan ook altijd welkom. Op dit moment wachten enkele jonge Syrische en Eritrese vluchtelingen met smart op een maatje.

Wie belangstelling heeft om taalmaatje te worden, kan op de website www.sihvpa.nl meer informatie vinden. Aanmelden kan per e-mail via coordinator@sihvpa.nl.

Meer berichten