De jubileumcommissie, bestaande uit Janny, Willeke, Marina en Alie bedachten het afgelopen jaar allerlei feestelijkheden. (foto: Ina Florusse)
De jubileumcommissie, bestaande uit Janny, Willeke, Marina en Alie bedachten het afgelopen jaar allerlei feestelijkheden. (foto: Ina Florusse) (Foto: )

Speeltuin De Zonnebloem ondersteboven van jubileum

door Ina Florusse

Papendrecht - Speeltuin de Zonnebloem is nog springlevend. Dit jaar bestaan de speeltuin 60 jaar en dat mag iedereen weten. Het logo van de Zonnebloem, een olifantje kreeg zelfs een petje op, en is er ondersteboven van.

De jubileumcommissie, bestaande uit Janny, Willeke, Marina en Alie bedachten het afgelopen jaar allerlei feestelijkheden, en 11 september vindt de feestavond plaats, want dat is op de kop af de dag dat Speeltuinvereniging de Zonnebloem in 1959 werd opgericht.
Maar eerst vindt komende vrijdag 12 juli een zomerfeest plaats, mede georganiseerd door Suppord, het Jeugd& Jongerenwerk Papendrecht.

"De speeltuin is nog springlevend hoor" stellen de dames van de jubileumcommissie. De vader van Jannie, Willeke en Alie is één van de oprichters, bij velen nog bekend als opa Schut. "Zodra ik als achtste kind op rij werd geboren, moet hij gedacht hebben: en nu moet er maar een speeltuin in het dorp komen" grapt Jannie.

Haar leeftijdgenoten weten zich vast nog te herinneren dat de ingang, heel toepasselijk qua naam, aan de Zonnebloemstraat gevestigd was. Sinds 1996 is deze verplaatst naar de Lisbloemstraat, en heeft het voormalige clubgebouwtje plaats gemaakt voor een mooi stenen gebouw. Tijdens dit gesprek bleek wel dat de Zonnebloem een locatie is voor alle leeftijden. Op de achtergrond klonken namelijk vrolijke geluiden van de Dartclubleden, die hier op dinsdagavonden te vinden zijn.

Op de website van speeltuin de Zonnebloem zijn nog veel meer activiteiten te vinden: Bingo, knutselen, film, boutdraaien, teveel om op te noemen. En ook mag deze springlevende vereniging zich verheugen in een flink aantal vrijwilligers, waar men heel blij mee is. "De openingstijden van de speeltuin zijn aangepast aan de tropenroosters die op de basisscholen gelden. We gaan op maandag, dinsdag en donderdag dus vanaf 14.30 open, en op woensdag, vrijdag en zaterdag om 13.30."

De eerstkomende activiteit mag zeker niet ongenoemd blijven. Aanstaande vrijdag vindt namelijk een Zomerfeest plaats, in samenwerking met Suppord, Jeugd & Jongerenwerk Papendrecht. De ingrediënten van deze dag die om 16.00 uur start, bestaan onder andere uit een buikschuifbaan, een springkussen, een rommelmarkt, lekkere hapjes en drankjes en natuurlijk ontbreekt het rad van Avontuur ook niet.
Ook zijn er nog loten, waarbij zelfs een fiets te winnen is.


Op hun Facebookpagina wordt elke 11e van de maand een foto geplaatst met de vraag: "Waar bevindt zich deze Zonnebloem?" De winnaar ontvangt een 'Zonnebloem' cadeaubon. Zelfs is er een wedstrijd: 'wie kweekt de langste Zonnebloem'. De dames van de Jubileumcommissie zullen niet de winnaar worden: "De mijne is aan het slakken." en ik doe volgend jaar wel mee" zijn hun reacties.

"En natuurlijk leven we toe naar de échte jubileumdag op 11 september, waar alle leden en sponsors van harte welkom zijn. Ook wethouder Verwer zal deze avond bijwonen" besluiten zij.

Programma

Vrijdagmiddag- en avond 12 juli Zomerfeest vanaf 16.00 uur in samenwerking met Suppord, Jeugd & Jongerenwerk Papendrecht
Zondag 11 augustus FB wedstrijd: Waar ligt deze zonnebloem?
Vrijdag 6 september Kampweekend
Woensdag 11 september Jubileumdag
Zaterdag 21 september uitstapjes voor leden, voor elke leeftijd is iets leuks bedacht.

Lid worden? Voor €22,50 per jaar is het hele gezin welkom

www.speeltuindezonnebloem.nl

Meer berichten