(illustratie: Victor Meijer)
(illustratie: Victor Meijer)

Hendrik Groen zoekt ouderenkoren voor voorstelling

Papendrecht – Komend theaterseizoen is het boek 'Zolang er leven is' van Hendrik Groen te zien in het theater. De producent is op zoek naar ouderenkoren uit de regio die meespelen en zingen in deze voorstelling, die op zaterdag 4 januari 2020 te zien in is Theater De Willem in Papendrecht.

Na het succes van de vorige voorstelling 'Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken' keren Beau Schneider, Mike Weerts en Cynthia Abma terug naar het theater in een nieuwe voorstelling gebaseerd op het tweede boek.

In 'Hendrik Groen – Zolang er leven is' beleven Hendrik Groen (Beau Schneider) en zijn vrienden van de Omanido-club (oftewel de Oud maar niet dood-club) nieuwe avonturen. Een levenslustig verhaal over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken, van prille verliefdheid tot nietsontziende aftakeling. De cast bestaat nagenoeg uit dezelfde jonge acteurs als bij de vorige Hendrik Groen-voorstelling. Omdat er, zoals regisseur Gijs de Lange het zo treffend zegt, "in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit".

Het repertoire wordt op dit moment nog samengesteld door regisseur Gijs de Lange en schrijver Léon van der Sanden. Het is de bedoeling dat het plaatselijke  koor de nummers zelf instudeert met hun eigen dirigent. Op de avond is er voorafgaande aan de voorstelling nog een laatste repetitie.

Voor de voorstelling wordt gezocht naar koren (mannen en vrouwen) met koorleden van boven de 65 jaar zonder podiumangst. Het koor bestaat uit ongeveer 15 personen. Wie belangstelling heeft kan mailen naar hendrikgroen@bostheaterproducties.nl .  De selectie zal deze zomer plaatsvinden.

Meer informatie: www.hendrikgroentheater.nl

Meer berichten