De toespraak van burgemeester Moerkerke tijdens de Nationale Zwem4Daagse in Papendrecht (foto: Nanda van Heteren)
De toespraak van burgemeester Moerkerke tijdens de Nationale Zwem4Daagse in Papendrecht (foto: Nanda van Heteren) (Foto: Nanda van Heteren)

Vijftigste editie Zwem4Daagse succesvol verlopen

Door: Nanda van Heteren

PAPENDRECHT – De vijftigste editie van de Nationale Zwem4Daagse is maandag van start gegaan in Sportcentrum Papendrecht met 266 deelnemers. Het initiatief komt van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB), de Papendrechtse zwemvereniging ZV De Geul organiseert het evenement, in samenwerking met Sportcentrum Papendrecht, in het buitenbad van het complex.

De Zwem4Daagse is voor elke belangstellende die minimaal zwemdiploma A op zak heeft en tien baantjes (250 meter) of meer per sessie zwemt in het buitenbad, elke avond tussen 19.00 en 20.00 uur. Op donderdagavond vindt het traditionele 'stuivertje duiken' plaats. Elke avond krijgen de deelnemers na afloop een versnapering. Deze worden verzorgd door de lokale Dirk van den Broek, Albert Heijn en de Landwinkel.
Het opgehaalde sponsorgeld gaat, zoals elk jaar, naar een goed doel. Deze keer is er gekozen voor de lokale voedselbank. De organisatie heeft bewust gekozen voor een lokaal initiatief. Zij vinden de voedselbank 'een goed doel en belangrijk om Papendrechters te helpen en hen een hart onder de riem te steken'. Het team, vanuit ZV De Geul, dat de Zwem4Daagse organiseert is Nelly van Os, Marian en Eline Molle. Zij zijn achter de schermen vanaf januari bezig geweest om onder meer 'de feestelijke activiteiten rondom het evenement' voor te bereiden.

Vanwege de jubileumeditie van dit evenement, werd deze op maandagavond vanaf 18:45 uur geopend door de burgemeester Aart-Jan Moerkerke (VVD). Wethouder Pieter Paans (CDA) die Financiën, Economie, Sport, Jeugd en Drechtsteden in zijn portefeuille heeft, deed een officiële handeling. Burgemeester Moerkerke hield een toespraak en wethouder Paans gaf het startsein.
Burgemeester Moerkerke zei in zijn toespraak: ,,Best wel een apart gevoel om hier te zijn. Ik ben vroeger fanatiek zwemmer geweest. En ik was zo gek dat wanneer de avondvierdaagse er was, ik vier gemeentes doorging, om dan vier keer een nieuwe medaille te krijgen. Dus ik heb heel veel goede herinneringen aan avondvierdaagses, aan zwemmen et cetera. En ik ben stikjaloers dat jullie hier lekker in zwemkleding kunnen staan en ik hier in mijn pakkie met ambstketen, met stropdas en straks nog moet vergaderen. Dus ik zou heel graag omruilen met jullie, maar helaas dat kan niet. Maar ik vind het daardoor wel buitengewoon leuk dat ik de vijftigste editie, vijftig jaar lang en eigenlijk pas een jaar nadat De Geul vijftig jaar bestaat, het startsein mede mag geven voor deze avondvierdaagse."
Marian Molle werd uitgebreid in het zonnetje gezet. Deze editie van de Zwem4Daagse was de zestiende en laatste keer dat zij mee hielp in de organisatie van dit evenement. Zowel van ZV De Geul als van Sportcentrum Papendrecht kreeg Molle daarom een bos bloemen.

Zie zvdegeul.nl voor meer informatie.

Meer berichten