(foto: Izaak van den Berg)
(foto: Izaak van den Berg) (Foto: )

Tas vol Papendrechtse bonnen en cadeautjes

Papendrecht - Bij de Voedselbank zijn zo'n 100 rugzakjes gevuld met leuke spullen voor de komende vakantieperiode. Kinderen die in armoede opgroeien, kunnen niet met vakantie. Als hun klasgenootjes op de camping zijn, blijven zij thuis. Er is er geen geld om er even tussenuit te gaan.

Kerkelijke gemeente De Morgenster heeft vorig jaar een actie gevoerd om geld te verdienen voor kinderen in armoede, zowel in Ruanda als in het eigen dorp. Nu is het moment waarop de kinderen van de Papendrechtse voedselbank een zomerverrassing zullen krijgen.

Kerk in Actie heeft de Actie Vakantietas bedacht. Daar konden gratis rugzakjes besteld worden om allerlei spulletjes in te doen waar de kinderen in de vakantie plezier aan kunnen beleven. Iedere plaats bedenkt zelf wat er in gaat. Hier hebben de tasjes een zomer-abonnement voor de speeltuin, wat speel- of knutselmateriaal en een bon voor een ijsje. De inhoud is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Ook zitten er bonnen bij voor een leuke speurtocht bij de Heerlijkheid van Papendrecht, de Natuur-en Vogelwacht, informatie van de Vogelbescherming en activiteiten van het jongerenwerk. Ook de Gemeente Papendrecht heeft een bijdrage geleverd aan de inhoud.

Meer berichten