Team + staf JO14-01 met medaille en schaal
Team + staf JO14-01 met medaille en schaal (Foto: Michael)

Drechtstreek JO14-01 vice-kampioen tijdens NK in Cuijk

Papendrecht - Drechtstreek JO14-01 is vice-kampioen geworden tijdens NK in Cuijk. Het verslag van de vereniging:

Na het behalen van het NK ticket op 12 januari 2019 maken we ons op voor het kampioenschap van Nederland.

Het is maandag 10 juni 2019, 2e Pinksterdag, om 8:30 uur verzamelen we op de parkeerplaats bij PKC. Het is wederom rustig in Papendrecht, je komt een enkele persoon tegen die zijn hond aan het uitlaten is.

Om 9:45 uur komen we op het terrein van JVC Cuijk aan, het weer is bijzonder goed graadje of 20 en de velden liggen er prachtig bij.

Onze tegenstanders in de poule zijn: Always Forwards uit Hoorn, FC Lisse en SML uit Arnhem.

De statistieken van de competitie wijzen uit dat het een uitdaging wordt om een finaleplek af te dwingen. Uitgangsituatie is gelijk als in Boxtel, relatief sterkere tegenstanders, maar dat mag je ook wel verwachten als je strijd om het kampioenschap Nederland van JO14.

De opening is om 10:00 uur, waarbij de teams om de beurten het hoofdveld betreden, Drechtstreek wordt als laatste omgeroepen, waarna het Wilhelmus wordt afgespeeld en gezongen.

Om 11:00 uur spelen we onze eerste wedstrijd tegen Always Forward op een van de bijvelden, die er overigens goed bijliggen. De meegereisde supporters lopen naar mee naar bijveld en Drechtstreek is qua toeschouwers goed vertegenwoordigd. Ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s ooms en tantes en zelf vrienden komen onze talenten aanmoedigen. Op basis van het aantal toeschouwers zouden we wedstrijd moeten winnen.

En dat lijkt ook te gebeuren, Drechtstreek opent fel en sterk en lijkt niet onder de indruk van de tegenstander. Splinter neemt het openingsdoelpunt voor zijn rekening. Helaas moet Ian in de 1e helft al geblesseerd het veld verlaten, geen goed teken. Toch blijft Drechtstreek goed voetballen en het wachten is op de 2-0, welke ook door Splinter wordt gemaakt.

Eerste overwinning is een feit, een prima start.

Om 12:00 uur spelen we tegen SML die met 1-0 van FC Lisse heeft verloren. Bij winst maken we dus een goed kans om poulewinnaar te worden.

Ook in deze wedstrijd opent Splinter de score, 1-0 en de tegenstander komt niet aan voetballen toe. Op het moment dat zij de bal hebben, wordt deze weer snel terugveroverd. Het is Tim die dan ook

2-0 weet te scoren. Even later krijgen we een penalty, helaas wordt deze gemist. Blijft dus 2-0.

Het veld overwicht is groot en de eerste wisselspelers komen het veld in en dat werpt zijn vruchten af Ole (spelend in de JO14-02) geeft een assist op Splinter en 3-0 is een feit.

Prima uitgangssituatie, 2 gespeeld, 5 doelpunten en 0 tegen.

Dat laatste wedstrijd in de poule is FC Lisse en dus onze concurrent, die de vorige wedstrijd met 7-0 heeft gewonnen van Always Forward, dus alleen winst telt.

De weerstand is dan ook wat groter, maar het is Drechtstreek wat de 1e helft het spel maakt. De 1-0 wordt door Lucas gemaakt en niet veel later scoort Splinter zijn 5e goal en staat het 2-0.

FC Lisse lijkt van slag en voor Drechtstreek lijkt er geen vuiltje aan de lucht.

Maar na de rust waarin FC Lisse wat meer tijd neemt dan gebruikelijk, neemt FC Lisse het initiatief en wordt Drechtstreek naar achteren gedrukt. FC Lisse weet dan 8 minuten voor tijd de 2-1 te scoren, en ondertussen hebben Splinter en Sander (onze verdediger) geblesseerd het veld verlaten.

Het wordt alsmaar spannender FC Lisse krijgt de kansen en Drechtsreek komt er sporadisch uit.

De scheidsrechter die de wedstrijd van zijn leven fluit J, geniet er zo van dat hij ook extra lang laat doorspelen….Uiteindelijk slepen de pot uit en eindigen als groepswinnaar.

We gaan dus strijden voor een plek van de beste 4 van Nederland.

In de kruisfinale is Zoetermeer onze tegenstander.

Het is een typische 0-0 wedstrijd waarin Drechtstreek de betere ploeg is, maar de scheidsrechter af en toe wat moeite heeft met de regels. Na reguliere speeltijd is het nog steeds 0-0.

Penalty’s!

Zoetermeer begint en keeper Steven weet met een mooie redding de bal tegen te houden.

Daarna mag Drechtstreek, Lucas neemt de 1e voor zijn rekening, maar ook deze wordt gestopt.

Het gaat dus de wedstrijd van de keepers worden.

Daarna komt Zoetermeer op 1-0, maar weet Splinter de stand weer gelijk te trekken.

Vervolgens komt Zoetermeer op 2-1 en is het aan Zoë om kans op de finale te houden. En ja hoor zij tekent de 2-2 aan.

Zoetermeer treedt weer aan, maar Steven weer op miraculeuze wijze zijn grote teen nog tegen de bal aan te krijgen…waardoor de bal er niet in gaat!

Namens Drechtstreek mag Levy aantreden, als hij raak schiet staan we in de finale. In hij schiet hem ook verwoestend in!

De FINALE!!

Onze tegenstander in de finale is SBC uit Son en Breugel die gastheer JVC Cuijk met 2-1 wist te verslaan.

Om 15:45 begint de finale.

Waar we in alle wedstrijden het heft in eigen handen namen, kunnen we nu geen vuist maken. Zijn het de spanningen of is de pijp leeg.

Het laatste blijkt geval, er zijn jongens die teveel pijntjes hebben, ondanks dat weten we toch nog een ruststand van 0-0 op het scorebord te zetten.

Na de rust voert SBC de druk op en komen ze terecht op 1-0 voorsprong. Kan Drechtstreek nog een keer haar rug te rechten? Het antwoord is nee, tevergeefs probeert men het maar het blijft beperkt tot het geven van lange ballen. Het combinatievoetbal zoals in de voorgaande wedstrijden lukt niet meer en verdedigend weten de schade te beperken. Eindstand 1-0 voor SBC.

Moegestreden eindigen we als 2e van Nederland.

Tot slot:

Een geweldige prestatie waarvan niemand vooraf had doen durven dromen.

JO14-01 sluit hiermee een geweldig seizoen af met een 2e plek op het NK.

Wederom een geweldige prestatie van het team en onze trainers Nico en Patrick.

(ingezonden)

Meer berichten