Damesvolleybalteam wint brons bij Olympic Moves. (foto: pr)
Damesvolleybalteam wint brons bij Olympic Moves. (foto: pr) (Foto: )

Olympic Moves: zilver en brons voor De Lage Waard

Papendrecht - Drie deelnemende korfbalteams van CSG De Lage Waard wonnen zilver en brons bij Olympic Moves, de grootste scholensportcompetitie van Nederland. Ook het damesvolleybalteam won brons.

In april werden alle drie de korfbalteams en het damesvolleybal team eerste tijdens de regionale finale in Dordrecht. Zij mochten daarom meedoen aan de landelijke finale. De leerlingen moesten vroeg op pad, want de scholensportcompetitie vond plaats in Papendal. Maar niet voor niets, want alle teams vielen in de prijzen. De korfbalteams van de onder- en middenbouw werden tweede van Nederland. Zowel het korfbalteam uit de bovenbouw als het damesvolleybalteam werden derde van Nederland. Docent Tim van de Berg: 'We kijken terug op een leuke sportieve dag en zijn heel trots op het resultaat: alle deelnemende teams in de prijzen'.

Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Er doen ruim 300 middelbare scholen mee.

Meer berichten