Op de banen van TOP worden regelmatig toernooien gespeeld. (foto: pr)
Op de banen van TOP worden regelmatig toernooien gespeeld. (foto: pr) (Foto: )

Van toernooi naar toernooi bij TOP

door Yvonne Vogel

Papendrecht - Bij tennisvereniging TOP is er altijd iets te beleven. Op de agenda staan regelmatig toernooien. De tiende editie van het 40+/55+ toernooi is net achter de rug, net als het familietoernooi op Tweede Pinksterdag. Nog in aantocht is het Open Toernooi, van 6 tot en met 14 juli. Debbie Slagboom is als betrokken lid druk met de organisatie.

"Het 40+/55+ toernooi is weer succesvol verlopen. We hadden dit jaar bijna 150 deelnemers, ten opzichte van 96 vorig jaar. In de verschillende categorieën werd gespeeld middels een poulesysteem, op basis van sterkte. Je kan wel een tennisser met niveau 9 tegen een tennisser met niveau 5 zetten, maar dan wordt het een wel heel ongelijke strijd. Gelijkopgaande partijen zijn natuurlijk veel spannender. Als alles eindigt in 6-0, 6-0 is dat voor niemand leuk. Een beetje uitdaging op de baan is een stuk interessanter. Vechten voor ieder punt: dat maakt de sport ook zo mooi."

Het officiële KNLTB-toernooi trok zowel leden als niet-leden aan. "Ook van buitenaf is elk jaar veel interesse. Dat komt waarschijnlijk ook doordat het niet alleen maar om sport draait. Bij TOP hechten we daarnaast veel waarde aan gezelligheid. We kleden de boel leuk aan, zorgen voor een hapje en drankje, nodigen een band uit, organiseren een barbecue: dat maakt deelnemen extra leuk."

Volgens Debbie is tennis bij uitstek een sport die ook nog op latere leeftijd gespeeld kan worden. "Je blijft er lekker vitaal door. Op verschillende ochtenden wordt er bij TOP door senioren een balletje geslagen. Die tennissers variëren in leeftijd van ongeveer 55 jaar tot en met 85 jaar."

Dat er als de spieren wat strammer worden ook nog lekker getennist kan worden, is eveneens handig met het oog op het Familietoernooi. Dat werd gehouden op Tweede Pinksterdag.

"Veel mensen zijn op die dag altijd vrij, dus dan is het een leuk uitje voor het hele gezin. Jeugdleden vinden het bijvoorbeeld vaak leuk om het op te nemen tegen hun opa of oma. Daar is op zo'n moment alle gelegenheid toe. Meedoen is belangrijker dan winnen. Sowieso zie je dat bij TOP veel verschillende generaties van één familie lid zijn. Tennissen vader en moeder? Dan volgt zoon of dochter vaak. Het zit toch een beetje in de genen."

Tijdens het Open Toernooi, dat begint op 6 juli, zal het deelnemersveld ongetwijfeld ook weer gevarieerd zijn. "Ook hierbij hanteren we het poulesysteem, zodat deelnemers altijd meerdere keren in actie komen tijdens het toernooi. Een buitenbar en buitenkeuken maken het extra gezellig rondom de banen. Op vrijdagavond 12 juli staat bovendien een verrassingsoptreden gepland."

Debbie heeft er in ieder geval zin in. "Ik ben zo'n 5 jaar lid en draag graag buiten de baan ook mijn steentje bij. Vrijwilligers geven de vereniging bestaansrecht. Net als onze trouwe sponsoren. Die zijn eveneens goud waard."

Meer berichten