De eerste editie van Tipsie was helemaal uitverkocht. (foto: Izaak van den Berg)
De eerste editie van Tipsie was helemaal uitverkocht. (foto: Izaak van den Berg)

Succesvol Tipsie krijgt een vervolg

door Yvonne Vogel

Papendrecht - Duncan van Reijswoud vond het in Papendrecht maar een saaie boel voor de jeugd. "Met name voor jongens en meiden tussen de 15 en 17 jaar is er op het gebied van uitgaan eigenlijk niks. En uitwijken naar bijvoorbeeld Rotterdam is ook lastig, want daar geldt bij verschillende clubs een minimumleeftijd van 18 jaar en ouder." Daarom zorgde hij er, samen met Mark van Rijswijk en Marco van Reijswoud, voor dat jongeren in Papendrecht nu binnen de gemeentegrenzen iets leuks hebben: Tipsie.

Het nieuwe feestconcept vond op 25 mei voor het eerst plaats in de kantine van tennisvereniging TOP. Een doorslaand succes, want alle 200 beschikbare tickets werden verkocht.

"Hoe ik het vooraf voor me zag? Als een feest met danseressen, goed licht en geluid en vette dj's", vertelt Duncan van Reijswoud. "De aankleding moest ook mooi zijn. Dat je 'wow' denkt als je binnenkomt. Dat hebben we, na een voorbereidingstijd van ruim twee maanden, neer kunnen zetten."

"Mark is eigenaar van een evenementenbureau en heeft een groot netwerk. Hij kende bijvoorbeeld een dj uit Papendrecht. Die paste goed bij Tipsie. Die dj droeg op zijn beurt weer een collega aan, en zo ging het balletje rollen en ontstond er een volledig programma."

Als locatie werd gekozen voor de kantine van TOP. "We wilden relatief klein beginnen. De tennishal was eventueel ook een optie, maar dat kan altijd later nog. In het begin ging het niet zo hard met de kaartverkoop. Dat was wel even balen. Je twijfelt dan toch een beetje of anderen jouw idee wel zien zitten. Maar toen ik er met de jeugd over sprak, bleek dat ze het wel zagen zitten. Er waren er alleen een paar nodig die als eerste een kaartje kochten. Toen dat gebeurde, werd er binnen vriendengroepen en op scholen steeds meer over gepraat en raakte het in een stroomversnelling." Met een uitverkocht huis tot gevolg.

"Toen het laatste ticket was verkocht, gaf dat een geweldig gevoel. Vervolgens moesten we het nog wel waarmaken op de avond zelf. Je wil natuurlijk niet dat het een flutfeest wordt. De zenuwen verdwenen echter al snel de 25ste, want de sfeer was vanaf het begin eigenlijk al geweldig. Gezellig, gemoedelijk en veel lachende gezichten. Dat is wat je wil zien. Iedereen had het naar zijn zin."

Duncan werd nog wel even verrast op de feestavond, zij het in goede zin. "Mijn nichtje was ook op Tipsie. Ze had, zonder dat ik het wist, met de MC geregeld dat ik op het podium zou worden geroepen. Totaal verrast kreeg ik een groot applaus van de aanwezigen. Dat was wel een hoogtepuntje."

Vanwege het succes krijgt Tipsie 100 procent zeker een vervolg. "Weer bij TOP, maar de datum is nog niet bekend. Ik hoop er snel meer over te weten." To be continued.

Meer berichten