Nicky Smits (12) uit Papendrecht heeft een duidelijke toekomstvisie over zijn dorp (foto: Izaak van den Berg)
Nicky Smits (12) uit Papendrecht heeft een duidelijke toekomstvisie over zijn dorp (foto: Izaak van den Berg) (Foto: Izaak van den Berg)

Nicky (12) weet heel goed wat hij wil met Papendrecht

Door: Nanda van Heteren

PAPENDRECHT – 'Wat is de kracht van Papendrecht? En wat kan (nog) beter in het Papendrecht van de toekomst?' Deze vragen stonden woensdag 5 juni tijdens de Dag van de Toekomst centraal. De gemeente Papendrecht had inwoners opgeroepen om tussen 14.00 en 20.00 uur deze vragen te beantwoorden in de tent voor het gemeentehuis.

De twaalfjarige Papendrechter Nicky Smits heeft ook zijn visie gegeven: ,,Je kon Papendrecht een cijfer geven, ik heb een 8,5 gegeven. Eigenlijk woon ik hier al mijn hele leven en heb het hier goed naar mijn zin. De omgeving is leuk, de mensen zijn vrolijk, je hebt hier alles in het dorp zoals het Vondelpark en de winkels. Ik zou hier echt niet weg willen, heb het hier fijn en alles wat ik leuk vind is dichtbij."

"Die meneer van de gemeente en ik hebben gesproken over wat ik leuk vind in Papendrecht en wat ik anders zou doen en hoe."
"Zo heb ik gezegd dat ik graag een speelpleintje zou willen voor oudere kinderen bij ons in de buurt. Nu hebben we alleen een klimrek en de toestellen zijn oud. Dat is gewoon minder leuk. Als mijn neefjes en nichtjes komen, dan ga ik ook niet spelen bij ons, maar twee pleintjes verder. Daar hebben ze een glijbaan, klimrek en schommels. Het zou dus leuk zijn als er speelpleinen komen die nieuwer zijn en voor ieder wat wils hebben."
"Mijn goede vriendin Nora en ik hebben trouwens ook handtekeningen verzameld voor een nieuw speelpleintje in de buurt. We hadden er wel twintig en misschien wel meer, dat blaadje wilde ik eigenlijk vandaag geven. Op ons pleintje is het helaas weggewaaid, maar als de gemeente hier nu niets mee doe, ga ik zo weer de deuren langs."
"Oma gaat binnenkort verhuizen. Voor haar zou ik het leuk vinden als er meer in Papendrecht te doen is, want ze is soms best eenzaam, maar ook voor andere kinderen."
"Pellerpop, het muziekevenement dat door kinderen is georganiseerd in het Vondelpark, was echt heel gaaf. Hoe tof zou het zijn als er meer festivals kunnen komen hier?"
"Iets anders wat ik graag anders zie, is het Sportcentrum Papendrecht. Het zwembad is heel erg leuk, heel veel badmeesters, het is erg leuk om te spelen, maar ik mis een groter grasveld. Bij warme dagen heb ik wel eens met tachtig man in de rij daar gestaan en konden we niet naar binnen. Dat zei de brandweer vanwege de veiligheid. Dus wat meer ruimte zou daar wat fijn zijn."

"Er zijn nog meer punten: zo vind ik het kruispunt bij de Jasmijnstraat en het politiebureau gevaarlijk. Er staan nu hoge bosjes, dat lijkt mij gevaarlijk. Misschien handig om daar stoplichten te maken. Of een andere oplossing... Hoe het precies anders moet, weet ik niet, maar wel dat het overzichtelijker moet."

Meer berichten