Ivan Bendt links en Lex Ringeling rechts organiseren de eerste editie van het Ink & Cuts Festival (foto: Izaak van den Berg)
Ivan Bendt links en Lex Ringeling rechts organiseren de eerste editie van het Ink & Cuts Festival (foto: Izaak van den Berg) (Foto: Izaak van den Berg)

Eerste Ink & Cuts Festival komt eraan

Door: Nanda van Heteren

PAPENDRECHT – Achter de schermen zijn Ivan Bendt, eigenaar van River Barber shop en Lex Ringeling, eigenaar Tattoo & Piercing Studio Papendrecht, druk bezig met het organiseren van de eerste editie van het Ink & Cuts Festival dat zaterdag 15 juni tussen 17:00-23:50 uur plaatsvindt aan de Douwes Dekkerlaan 5 in Papendrecht.

Ondernemingen Dikke Inkt en River Barber hebben vorig jaar naast hun pand aan de Westeind 39 een soortgelijk evenement gehouden. Het Dikke River Festival, zoals deze toen heette, werd in 2018 door zo'n honderd man bezocht. Omdat de organisatie nu 250 man verwacht, is het schoolplein van openbare basisschool de Viermaster een geschikter terrein om het evenement dit jaar te houden. De minimale toegangsleeftijd is 21 jaar.
Ringeling: ,,Vorig jaar was een groot succes, daarom vieren we deze editie nu op een locatie waar wij zoveel mensen kwijt kunnen, dat lukt niet in en/of naast de winkel waar wij gevestigd zijn."
Het evenement heeft meerdere doelen: het is de bedoeling dat het de organiserende ondernemingen op de kaart zet, bezoekers een gezellige dag geeft, maar ook andere kleine ondernemers in Papendrecht de mogelijkheid biedt om zich daar te presenteren. Bendt: ,,Het evenement is echt bedoeld voor Papendrechters door Papendrechters, om elkaar te zien in een gezellige setting, te helpen en te steunen. Uiteraard hopen we op mooi weer, maar dat stukje organisatie kunnen wij helaas niet regelen."
Op de flyer van het festijn staat 'live music and dj's, funk & soul, food & drinks en market'. Voor al deze aspecten is de organisatie zo goed als rond.
Voor de muziek komen Dad & The Studs, Diego & Friends, DJ Don Dev en DJ Keller. Yara van Engelen is verantwoordelijk voor het cabaret gedeelte. De worstenman en Chi'efs Kitchen zorgen voor de versnaperingen. Het duo heeft een eigen stand zodat bezoekers een tattoo ontwerpen kunnen zien of tips te krijgen hoe een baard verzorgd kan worden. De andere stands zijn gevuld door Miss Ink, SD Training en Carrera van der Voort parfum. Verder is er een djamsessie gepland, geïnteresseerden kunnen het podium op om hun talenten te delen met het publiek.

Bendt: ,,Mijn verwachtingen voor het Ink & Cuts Festival zijn heel veel gezelligheid, plezier hebben met bekenden onder elkaar en dat het een soort sociale gelegenheid wordt die ons meer bekendheid geeft onder de Papendrechters." Ringeling vult zijn collega aan: ,,Ik hoop vooral op een supergezellige vibe. Vorig jaar werd er gedanst, was het gezellig en hing er een goede sfeer. Dat was toen echt zo leuk, ik hoop dat wij dat dit jaar weer kunnen neerzetten, dat zou te gek zijn."
Kaarten zijn op 15 juni aan de deur te koop voor 15 euro. De voorverkoop vindt plaats aan Westeind 39, tickets kosten daar tien euro. Zie facebook.com/ink.cuts voor meer informatie over het festival.

Meer berichten