Het programmaoverzicht van Theater De Willem in Papendrecht is uitgegeven (foto: Nanda van Heteren)
Het programmaoverzicht van Theater De Willem in Papendrecht is uitgegeven (foto: Nanda van Heteren) (Foto: Nanda van Heteren)

Nieuw seizoen Theater De Willem

Door: Nanda van Heteren

Hele programmaoverzicht te zien

Op deurmatten in Papendrecht valt vandaag het programmaboekje van het aankomende theaterseizoen van het Papendrechtse Theater De Willem. Als voorproefje vond maandagavond 6 mei 'Het Voorgevoel' plaats, waarin verschillende acts een stukje uit hun show lieten zien. De bijna uitverkochte zaal had het zichtbaar naar zijn zin.

Om een goed beeld te geven wat bezoekers het nieuwe seizoen kunnen verwachten in Theater de Willem wordt er jaarlijks een avond in mei gehouden waarin dit gepresenteerd wordt. Maandag 6 mei tussen 20:15-22:40 uur vond daarom 'Het Voorgevoel' plaats waarin een overzicht van het komende seizoen wordt gegeven. Ook konden de programmaboekjes mee worden genomen. Aankomend jaar is voor ieder wat wils. Van Marjolijn Meijers tot Tineke Schouten en van de Stef Bos Band tot VOF De Kunst. Deze avond gaven Ed Struijlaart, Janneke Jager, Timon Krause, Meisjes met de Wijsjes, Hehobros en Esther Groenenberg een voorproefje. De presentatie werd een geheel dankzij De Mannen van Taal en bezoekers zagen ook een personage uit Jurassic Revenge langskomen.

Ed Struijlaart
Op donderdag 16 januari geeft Ed Struijlaart, samen met Leon Smitz en Ernest van der Zanden het programma 'Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran'. Er wordt een ode gebracht aan de gitaar en artiesten die hem bespeelden, zoals Eric Clapton en Ed Sheeran. Tijdens 'de reis' komt ook Struijlaart's eigen muziek voorbij. Evenals muziek van bijvoorbeeld Robert Johnson, die in 2019 81 jaar dood is.

Janneke Jager
Op vrijdag 21 februari is het toneel van Janneke Jager. In haar voorstelling 'Femme Façade' vertelt Jager over haar strenge opvoeding in Groningen en haar ervaringen als kind op een naturistencamping.

Timon Krause
Met muzikale ondersteuning van Henning Neidhart en Kevin Wolf staat mentalist Timon Krause met 'Mindgames' op zaterdag 14 maart in Theater De Willem. In de interactieve show laat Krause zien dat hij weet wat het publiek denkt.

Meisjes met de Wijsjes
De vierstemmige vocalgroep, bestaande uit Arianne Abbestee, Fardoe Swaanswijk, Simone Breuking en Tessa Jimmink, wordt op donderdag 20 februari muzikaal begeleidt door Martijn Bos. Zij bezingen Nederland in 'Moerstaal'. Liedjes van toen en nu passeren de revue, evenals sketches en quizfragmenten.

Hehobros
Na het succes op internet, staan Pepijn Schoneveld en Kevin de Moor op vrijdag 20 september op de planken met 'Hehobros'. In deze cabaretvoorstelling vertellen de beste vrienden elkaar alles.

Esther Groenenberg
Woensdag 6 november wordt er in 'Back To The Garden' naar muziek uit de jaren zeventig gegaan. Esther Groenenberg zingt nummers van bijvoorbeeld Joni Mitchell, Janis Ian en Carly Simon.

Jurassic Revenge
'Jurassic Revenge' is een 'avontuurlijke dinoshow' voor kinderen vanaf twee jaar op zondag 19 april.

De Mannen van Taal
Jan J. Pieterse, Frank van Pamelen en John Schleiplein van De Mannen van Taal schitteren vrijdag 27 september in 'Talk'.

Zie theaterdewillem.nl voor meer informatie.

Meer berichten