Vrijdag worden de bezoekers weer uitgezwaaid. Volgend jaar is er een tegenbezoek aan Blomberg. (foto: pr)
Vrijdag worden de bezoekers weer uitgezwaaid. Volgend jaar is er een tegenbezoek aan Blomberg. (foto: pr) (Foto: )

Delegatie uit Blomberg te gast in Papendrecht

Papendrecht – Volgende week is er weer een delegatie uit het Duitse Blomberg te gast in Papendrecht.

Dinsdag 14 mei rond 14.30 uur begroet burgemeester Moerkerke de 'vrienden uit Blomberg' op het gemeentehuis; voor de genodigden staan koffie / thee klaar en de door de Papendrechts vrienden zelfgebakken 'Kuchen' zal traditiegetrouw weer in ruime mate aanwezig zijn.

Na de begroeting en de 'Kaffee mit Kuchen' neemt men zijn vrienden mee naar huis, immers het kenmerkt van vriendschap en de uitwisseling is dat je over en weer bij elkaar, dus privé wordt ondergebracht!

De commissie van voorbereiding heeft een fraai programma samengesteld:

Woensdag worden de Blombergers en de Papendrechters – 60 personen – gastvrij ontvangen en rondgeleid op de werf van Damen Shipyards in Gorinchem. Na de koffie vindt een uitgebreide presentatie van dit bedrijfplaats; tevens wordt hier de lunch gebruikt.

Donderdag morgen kunnen de liefhebbers gaan winkelen. Aansluitend vertrekt men met de bus naar Miniworld in Rotterdam. Aansluitend bezoekt men het Centraal Station en rijdt de groep we langs de 'highlights' van Rotterdam weer naar Papendrecht. 's Avonds is er een ontspannen avond in Tiroler sfeer bij de NVWA – Natuur en Vogelwacht Alblasserwaard met de Papendörfer Musikanten, de bekende Egerländer Kapel uit Papendrecht.

Vrijdag worden de bezoekers weer uitgezwaaid. Volgend jaar is er een tegenbezoek aan Blomberg.

Meer berichten