Programma Oranjecomité Papendrecht: feest met brandweer en defensie

Papendrecht – De brandweer en defensie werken mee aan de de viering van Koningsdag in Papendrecht.

Het programma van het Oranjecomité:

Papendrecht staat op Koningsdag, op zaterdag 27 april, in vuur en vlam! Tientallen voertuigen en demonstraties van brandweer en defensie, muziek op het Marktplein, bij Willaerts, de Muziektent en rondom De Meent, spectaculaire attracties, kleedjes, kramen en optredens op tal van plaatsen.

Het Oranjecomité was de afgelopen tijd regelmatig op bezoek in de brandweerkazerne, waar een energiek team van brandweerlieden elke week traint en waakt over onze veiligheid. Samen maakten we plannen voor Koningsdag, wat enigszins uit hand liep en uitgroeide tot een festijn met tientallen voertuigen en enorme crashtenders van defensie en allerlei demonstraties. Op het Marktplein kunnen kinderen de hele dag terecht bij de jeugdbrandweer. De brandweer laat zien hoe mensen worden gered uit benarde situaties en hoe (echte) branden worden geblust. Ik raad u aan om te gaan kijken en kennis te maken met deze mensen. Wat een team is dat! Daar mogen we trots op zijn in Papendrecht! Ze zoeken trouwens nog nieuwe leden voor de jeugdbrandweer, warm aanbevolen!

We zijn trots op het programma dat we U kunnen presenteren in deze Koningskrant. Met recht een feest voor en door Papendrechters, voor alle inwoners van Papendrecht en omstreken.

We zien u graag allemaal om 9:30 uur bij de aubade in de Muziektent, waar onze Burgemeester Aart-Jan Moerkerke Koningsdag opent en we samen de Koning feliciteren en toezingen. Allemaal bekende liedjes dit jaar, ten gehore gebracht door ons eigen Excelsior en natuurlijk uit volle borst meegezongen door ons allemaal. Dirigent Ruud Welle zal ons aanmoedigen en begeleiden.

Direct na de aubade begint bij de Muziektent een afwisselend programma voor jong en oud. Nieuw zijn de pagodetenten met voorstellingen en knutselen voor kinderen. Arjan Smit van Sesamstraat speelt drie keer het Carnaval der Dieren, samen met pianoduo Martijn en Stefan Blaak. Hij vertelt over Camille de aap en haar reis door de dierentuin langs chagrijnige leeuwen, angstige kippen, de relaxte schildpad, de prikkelbare olifanten, de lenige kangoeroes, de sierlijke vissen en de vrolijke vogels. Op het Franse terras kunnen ouders, opa's en oma's genieten van optredens van de Smarties, het Ukulele Orchestra en de Amazing Stroopwafels. Lekker eten en drinken is er ook volop: Barista koffie, bier en fris, tompoucen, suikerspinnen, poffertjes, popcorn en ijs.

Intussen starten in het hele centrum tal van activiteiten: de vrijmarkt met honderden kramen en kleedjes, tientallen voertuigen en demonstraties van brandweer en defensie, spectaculaire attracties zoals Spacebikes, bungeetrampolines en de Death Ride Twin, U kunt sleeën met huskyhonden, luisteren naar de DJ's bij Baker & Baker en het Oude Veer, genieten op de terrassen bij Loes en Arthur Tuytel en versgebakken hamburgers van Slagerij Vis en U laten verrassen door de speciale Koningsdagacties van de winkeliers en kramen in De Meent.

Op het podium op het Marktplein speelt Excelsior vanaf 11 uur een Nederlandstalig repertoire en kunt U met Bounce meedansen in een jumpingfitness demo. En natuurlijk is er ook dit jaar in samenwerking met Il Mercato en Willaerts een swingend muziekprogramma met o.a. The Originals, Agogo, Smoy en Session. We sluiten Koningsdag traditiegetrouw af met een vuurwerkshow op het drierivierenpunt om 22:30 uur.

(bron: Oranjecomité Papendrecht)

Meer berichten