De Prins Constantijn school gaat een dagje naar Nemo in Amsterdam. (foto: pr)
De Prins Constantijn school gaat een dagje naar Nemo in Amsterdam. (foto: pr) (Foto: )

Prins Constantijn school wint E-waste Race

Papendrecht - Tien basisscholen uit Drechtsteden streden van maandag 25 maart tot en met donderdag 18 april tegen elkaar tijdens de E-waste Race. De scholen probeerden zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten ('e-waste') in te zamelen. En dat is gelukt.

Er zijn maar liefst 12.289 items in totaal ingezameld door de leerlingen. De meeste apparaten zijn ingezameld door de Prins Constantijn school uit Papendrecht. Na een zenuwslopende strijd met De Wegwijzer uit Zwijndrecht, bleek deze school met een nipt verschil de trotse winnaar.

Mensen konden hun elektronisch afval, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd werd het afval dan aan huis opgehaald door scholieren. HVC zorgde ervoor dat het elektronisch afval werd opgehaald bij de scholen. Op de website werd de score tussen de scholen bijgehouden. De winnende groep gaat op schoolreis naar Nemo Science Museum in Amsterdam.

In Nederland wordt nog niet al het elektronisch afval gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Dit komt dan terecht in het restafval. Zo gaan waardevolle materialen verloren voor hergebruik.

Meer berichten