Jesper en Peter Schoonen. (foto: pr)
Jesper en Peter Schoonen. (foto: pr)

PAAP bier wint brons tijdens Dutch Beer Challenge

Papendrecht – Een klein jaar geleden startten tweelingbroers en vrienden Jesper en Peter Schoonen hun brouwerij PAAP Bier Broeders. Zij wilden hiermee hun passie voor goed bier delen met iedereen die bourgondisch genieten hoog in het vaandel heeft staan. Afgelopen week won één van de PAAP bieren een nationale prijs tijdens de Dutch Beer Challenge.

De Dutch Beer Challenge is de jaarlijkse professionele bierwedstrijd waarvoor alle brouwerijen in Nederland worden uitgenodigd. Dit jaar, tijdens de lustrum editie van het evenement, streden 441 bieren om de prijzen. Een onafhankelijke jury van 35 biersommeliers uit binnen- en buitenland heeft de bieren blind geproefd en gewaardeerd.

Ondanks het nog jonge bestaan van de brouwerij is PAAP de uitdaging aangegaan door twee bieren in te schrijven voor de wedstrijd. Met als doel vooral ervaring op te doen en feedback op hun bier te ontvangen, reisden de broers zonder verwachtingen af naar de prijsuitreiking in Rotterdam op 18 april. Tot hun grote verrassing werd bekendgemaakt dat hun IPAAP, in de categorie IPA, de bronzen medaille heeft veroverd. De broers zijn vereerd dat zij deze prijs winnen in een categorie waarin vele landelijke grote en kleinere brouwers hun bier hebben ingeschreven.

De broers zijn erg verheugd met deze nationale prijs en bedanken alle klanten voor de geboden kansen aan hun jonge onderneming. Dit steunt PAAP Bier Broeders in de ambitie om verder te gaan met het brouwen van goede natuurlijke bieren.

In dezelfde week als de uitreiking heeft PAAP tevens hun vierde bier gelanceerd: de OERPAAP, een zachte en frisse weizen voor in het voorjaar en de zomer.

(bron: PAAP)

Meer berichten