Ruiltuinen in Papendrecht

Papendrecht - Sinds de start van het tuinseizoen heeft Papendrecht op twee locaties een ruiltuin. Op initiatief van Jaap Hoogeveen starten De Tuin van De Spil en de Stichting De Heerlijkheid Zorgt met 'Ruiltuinen in Papendrecht'.

Papendrecht - Op de locatie van de Spil aan de Stellingmolen en bij de Heerlijkheid van Papendrecht kunnen planten en stekjes geruild worden. Mensen die plantjes, bolletjes en stekjes over hebben, hoeven die niet weg te gooien. Als een plant te groot geworden is, past die vast wel in een andere tuin.

De plantjes worden verzorgd door de zorgcliënten die op beide locaties werkzaam zijn. Er is al een kleine voorraad aangelegd, bezoekers mogen meteen plantjes meenemen. Voor de beheerders is de ruiltuin vrijwilligerswerk.

Aan het ruilen van planten zijn geen kosten verbonden. Zo wordt het vervangen van tegels door planten voor iedereen mogelijk. Een vrijwillige bijdrage is welkom en wordt gebruikt om de ruiltuinen in stand te houden.

Iedereen kan bij Tuin van De Spil of bij de Heerlijkheid planten inleveren. Ruilen betekent niet dat je ook iets mee moet nemen, maar het mag wel. Wil je plantjes komen ophalen? Dat mag ook zonder plantjes en stekjes in te leveren. Voor het inleveren komen er speciale bakken. 

De spelregels staan op het buurtplatform PuurPapendrecht.nl.

Meer berichten