Gymnasiumleerlingen in de Burgerzaal in het Paleis op de Dam (foto: Els Visser)
Gymnasiumleerlingen in de Burgerzaal in het Paleis op de Dam (foto: Els Visser) (Foto: Els Visser)

Leerlingen De Willem in Amsterdam

PAPENDRECHT -  De leerlingen uit klas 4 en 5 van het Gymnasium van het Willem de Zwijger College in Papendrecht brachten vorige week dinsdag een bezoek aan de Klassieke Oudheid in Amsterdam. Els Visser, hun docente Klassieke Talen, vertelt over het bezoek.

Zo hoorden de leerlingen in het Paleis op de Dam veel over de klassieke bouwstijl en over een aantal van de beelden van de Griekse Goden in deze locatie, dit was vroeger een stadhuis. De Republiek der Verenigde Nederlanden had zich los gevochten van de Spaanse overheersing. Deze zag in de Gouden Eeuw de republiek Rome als een voorbeeld en inspiratiebron. Amsterdam zag zich dan ook als een tweede Rome. Na de rondleiding maakten de leerlingen een stadswandeling door Amsterdam waarbij ze allerlei vragen over gebouwen met elementen van de klassieke oudheid moesten beantwoorden. 'Al met al was het een leerzame excursie, waarbij leerlingen klassieke details ontdekten, waar menig toerist aan voorbijloopt!'
Op de foto kijken de leerlingen naar het beeld 'Gerechtigheid' dat 'Hebzucht' (uitgebeeld door Midas, die alles wat hij aanraakte in goud deed veranderen) en 'Afgunst' (uitgebeeld door Medusa) vertrapt.

Meer berichten